Aydın'da 1 Mayıs Etkinlikleri

Aydın'da bir araya gelen çeşitli sendikalara bağlı işçiler ve siyasi parti temsilcileri, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı halay çekerek kutladılar

Aydın'da 1 Mayıs Etkinlikleri
Aydın'da bir araya gelen çeşitli sendikalara bağlı işçiler ve siyasi parti temsilcileri, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı halay çekerek kutladılar. Kutlamalara işçilerin yanı sıra memur, öğrenci ve çocukların da katıldığı gözlendi. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen kutlamalarda zaman zaman Kürtçe konuşmalar da yapıldı. Bazı gençler kutlama meydanında Kürtçe pankart açtılar.
Aydın'daki kutlamalara Aydın merkez ilçenin yanı sıra çeşitli ilçelerden de katılım oldu. Kutlamalara, sol sendikaların yanı sıra EMEP ve CHP'lilerin yoğun destek verildiği görüldü.
Aydın Atatürk Parkı'nda toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, "1 Mayıs" kutlamaları kapsamında halay çekerek çeşitli pankart ve sloganlarla hükümeti protesto etti. KESK Platformlar Sözcüsü Orhan Aygün, yıllar sonra Taksim'de kutlama yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Bugün başta Yıllar sonra Taksim'de olmak üzere yurdun bir çok bölgesinde 1 mayıs İşçi Bayramı kutlanıyor. Dünyanın her yerindeki işçiler bugün 1 Mayıs'ı kutlarken yüreklerinin bir yanı da Taksim Meydanı'nda atıyor" diye konuştu.
"POLİS KUŞ UÇURTMADI"
Aydın Emniyet Müdürlüğü Aydın'da yapılacak olan 1 Mayıs kutlamaları için yoğun güvenlik önlemi aldı. Kutlamalar başlamadan önce polislerle bir araya gelen Aydın Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, polisin hoş görülü ve anlayışlı davranmasını, olası provokasyonlara karşı da duyarlı olmasını istedi. Kutlama yapacakların alanda toplanması ve kutlamalar sırasında herhangi bir olay yaşanmadı. Kutlamalar sırasında bölgeye gelen Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, alanda görevli emniyet müdür yardımcıları ve kutlama komitesi ile görüştü. Aydın'da 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlamaları olaysız olarak sona erdi.