1 Mayıs marşı Taksim'de söylenecek

Emekçiler kitlesel 1 Mayıs kutlaması için Taksim meydanında buluşmaya hazırlanıyor. Sendika konfederasyonları ve siyasi oluşumlar, üç koldan, Gümüşsuyu, Şişli ve Tarlabaşı'ndan meydana girecek. Taksim'de her dilden 1 Mayıs Marşı seslendirilecek.

1 Mayıs marşı Taksim'de söylenecek
Emekçiler Taksim'de 32 yıl sonra yeniden kitlesel 1 Mayıs kutlaması için buluşmaya hazırlanıyor.

Yürüyüş güzergahları
Sendika konfederasyonları meydana üç ana koldan girecek:

- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şişli -Mecidiyeköy güzergahından yürüyecek.

- Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ve Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu Sen) Şişhane'den alana girecek.

- Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) ve Memur Sendikaları Konfederasyonu'nun (Memur-Sen) güzergahı ise Dolabahçe.

- Diğer siyasi partiler, kurum ve meslek örgütler de kendi tercihlerine göre hangi konfederasyonla birlikte yürümek istiyorsa o güzergahtan yürüyecek.

Arama noktaları
Polis saat 8'den itibaren meydana ve çevresine araç trafiğini kesecek.

Şişli yönünden gelenler için arama noktası TRT binası ile Divan Kavşağı arasındaki otobüs duraklarının bulunduğu yere, Şişhane yönünden gelecekler için arama noktası Tarlabaşı Bulvarı üzerinde bulunan Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde, Gümüşsuyu'ndan gelenler için de arama noktası İnönü Caddesi üzerinde bulunan Gümüşsuyu Parkı önü ile Kültür Sokağı çıkmazı arasında kurulacak.

Taksim'de her dilden 1 Mayıs Marşı
Kutlama için kürsü Atatürk Kültür Merkezi önüne kurulacak.

100'den fazla kişiden oluşan 1 Mayıs Sanatçılar Korosu, 1 Mayıs Marşı'nı Türkiye'de yaşayan dillerde ve sözlerini Nazım Hikmet'in yazdığı "Türkiye İşçi Sınıfına Selam" marşını seslendirecek.

Trafiğe dikkat
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, meydandaki kutlamalar için kentteki araç trafiğini düzenledi ve kapatılacak yolları belirledi. İstanbul Valiliği'nin açıklamasına göre, kutlamaların geçekleşeceği Taksim civarına araçla ulaşım kapanıyor. Metro Osmanbey'e kadar çalışacak, tarihi tramvay, tünel, füniküler çalışmayacak.

Saat 8'den itibaren Mecidiyeköy Metro'dan başlayarak Halaskargazi Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi, Taksim Alanı'na girişe kadar olan güzergah araç trafiğine kapatılacak. Alternatif olarak, E-5 karayolu, Piyalepaşa Bulvarı, Fişekhane Dereci Caddesi- Kasımpaşa kullanılacak.

Hastaneler ve alışveriş merkezlerinin çalışmasında kısıtlama yok.

Kapalı yollar ve alternatifleri
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün listesine göre, kapatılan yollar ve alternatif güzergahlar şöyle.

Trafiğe kapalı caddeler: Mecidiyeköy Ortaklar'dan itibaren Halaskargazi Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Yedikuyular Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı, Sıraselviler Caddesi, Gümüşsuyu Caddesi, Taşkışla Caddasi, Taşkışla Tünel, Rumeli Caddesi, Abdulhak Hamit Caddesi.

Abide-i Hürriyet Caddesine akım verilmeyecek, akım Hürriyettepe Işıklardan Cevahir Otel istikametine yönlendirilecek.

Darülaceze'den Hürriyettepe Işıklar istikametine gelen ve Bomonti Dere'den gelen akım Cevahir Otel önünden Darülaceze Caddesine ya da Bomonti yönüne yönlendirilecek,

Mecidiyeköy'den Halaskargazi caddesine akım verilmeyecek, akım Esentepe istikametine yönlendirilecek,

Şişli yönüne gitmek isteyen akım, Ergenekon caddesi, Kurtuluş caddesi ve Dolapdere'ye yönlendirilecek,

Dolmabahçe'den Gümüşsuyu'na ve Küçük Çiftlik e akım verilmeyecek, gelen akım sahil yönünden Karaköy'e verilecek,

Adilbaba (Maçka taksi) yönünden gelen akım Teşvikiye caddesine yönlendirilecek, Teşvikiye caddesinden Mete Caddesi'ne çıkan tünel kapalı tutulacak,

Perşembe Pazarı'ndan ve Unkapanı'ndan gelen akım Şişhane'den kesilip Kasımpaşa yönüne yönlendirilecek, Tarlabaşı Bulvarı'na akım verilmeyecek.

Kasımpaşa'dan gelen akım Unkapanı ve Perşembe Pazarı'na mecburi olarak yönlendirilecek.

Dolapdere'den Yedikuyular - Divan istikametine akım verilmeyecek, Dolapdere kavşağından U dönüşü yaptırılacak,

Dolapdere Caddesinden Ömer Hayyam Caddesine akım verilmeyecek.

Teşvikiye Caddesinden gelen akım Nişantaşı kavşağından Rumeli Caddesi'ne verilmeyecek, Vali Konağı alt başa yönlendirilecek.

Süleyman Seba Caddesinden gelen akım Bayıldım Caddesine verilmeyip, sağa Teşvikiye Caddesine yönlendirilecek.

Boğazkesen Caddesi trafiğe kapatılacak, gelen akım Karaköy istikametine mecburi yön yapılacak.

Mebusan Yokuşu trafiğe kapatılacak, Karaköy istikametine doğru mecburi yön yapılacak,

Sıraselviler Caddesinden gelen akım, Cihangir Firuzağa Meydan'dan kesilerek Boğazkesen istikametine yönlendirilecek.

Atatürk Bulvarı Ragıp Gümüşpala ayrımı-Ragıp Gümüşpala Caddesi Unkapanı ayrımı-Kadıköy İskelesi önü Galata ayrımı- Ragıp Gümüşpala Caddesi Galata Köprüsü ayrımı ihtiyaç halinde kapatılacak.

E-5 Kuzey ve Güneyden Mecidiyeköy Giriş katılımları ihtiyaç halinde kapatılacak.

Yolcuzade İskender Caddesinden gelen akım, Şişhane Meydandan Okçu Musa Caddesi, Bankalar Caddesi istikametine yönlendirilecek