Yalova'da Katliam Gibi Kaza

Yalova'da tekstil işçilerini taşıyan minibüsün takla atması sonucu 5 kadın işçi öldü 14 kişi yaralandı. Kaza sonrasında olay yerine gelen işçilerin yakınları sinir krizi geçirdiler.

Yalova'da Katliam Gibi Kaza
Çiftlikköy İlçesinde bulunan Alkım Tekstil isimli işyerinde çalışan çoğu kadın 26 işçi vardiyalarının sona ermesi ile birlikte servis minibüsüne bindiler. Nazif Türk idaresindeki 77 DF480 plakalı minibüs Çiftlikköy ilçesi Aydın 4 sitesi mevkiine geldiğinde karayolları tarafından yola yeni yapılan ve hiçbir uyarı levhasının bulunmayan refüjü fark etmeyerek hızla çarptı.
Takla atan araçta bulunan yolculardan Ebru Yavuzdeğer (35), Nevin İşcan (45), Kader Bozbete (18), Nermin Irmak (42), Necmiye Deniz (41) savrulmanın da etkisiyle araçtan fırlayarak yol kenarında bulunan demirlere çarptı. 5 kişi feci şekilde olay yerinde can verirken 5'i ağır 14 kişi ise yaralandı. Kaza sonrasında olay yerine ambulanslar ve kurtarma ekipleri gönderildi. Yakınlarının kaza haberini alan çok sayıda vatandaş ise olay yerine akın etti. Ölenlerin teşhis edilmesi ve kimliklerinin belirlenmesiyle
yakınları sinir krizi geçirdi.

Kazanın yeni yapılan ve hiçbir uyarı işareti ile ışıklandırmanın bulunmadığı refüjün neden olduğunu dile getiren bazı vatandaşlar, karayollarına tepki gösterdi. Kaza sonrasında Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ da olay yerine gelerek inceleme yaptı.
Ağır yaralanan Aysun Koç, Züleyha Koç, Aynur Betel, Sevim Yaslı ve Senem Dalgacıoğlu'nun tedavilerinin devam ettiği bildirildi.