Tekfen Holding'den 2009'da 69 Milyon TL Net Kar

Tekfen Grubu'nun 2009 yılı konsolide cirosu 2.348 milyon TL olarak gerçekleşti.

Tekfen Holding'den 2009'da 69 Milyon TL Net Kar
Tekfen Holding'in 2009 yılı finansal sonuçları açıklandı. Zorlu makro konjonktüre karşın Tekfen Grubu, 2009 yılında karlılığını sürdürerek 69 milyon TL net kar elde etti ve özkaynaklarını yüzde 8'lik bir artışla 1.444 milyon TL'ye yükseltti.

Tekfen Grubu'nun en büyük iki faaliyet alanından biri olan ve cari iş stokunun neredeyse tamamı yurtdışında bulunan Taahhüt Grubu, kriz ortamında sanayi ve altyapı yatırımlarının yavaşlaması nedeniyle yaşanan güçlüklere karşın özellikle yılın ikinci çeyreğinden itibaren Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kazakistan ve Azerbaycan'da yeni iş sözleşmeleri imzalama ve yine Kazakistan ile Fas'ta ise mevcut projelere ilave işler aldı. Küresel krizden çıkış sürecinin hızlanmasının beklendiği 2010 yılının Taahhüt Grubu'nun performansı açısından 2009 yılından daha iyi olması bekleniyor.

Tekfen Holding'in en büyük iki faaliyet alanından diğeri olan Tarımsal Sanayi Grubu ise, 2009 yılında ortalama gübre fiyatlarının 2008 yılına göre çok düşük seyretmesi sonucunda hem ciro, hem de karlılık açısından bir önceki yılın oldukça gerisinde kaldı. Ancak 2009 yılının üçüncü çeyreğinden itibaren miktar olarak satışlarda gözlenen artış ve gübre fiyatlarının dip seviyeleri geride bıraktığına ilişkin beklentiler, önümüzdeki döneme dair beklentileri olumlu etkiliyor.

Ayrıca Emlak Geliştirme Grubu, üst gelir gruplarına hitap eden proje ve yatırımlarıyla, 2009 yılında kriz ortamına rağmen bir önceki yıldaki performansının üzerine çıktı.