Suriye Kızılay Heyeti Kilis'te

Suriye'nin Kızılay'ı Hilal'ı Ahmet heyeti Kilis'te incelemelerde bulundu.

Kilis Kızılay Şube Başkanlığı'nın davetlisi olarak, Suriye'nin Halep Kızılay'ı (Hilal'ı Ahmet) heyeti Kilis'e geldi.
Suriye heyeti onuruna Kilis Valisi Turhan Ayvaz, tarafından bir sabah kahvaltısı verildi.
Sezer Pastanesinde gerçekleştirilen kahvaltıya Kilis Valisi Turhan Ayvaz, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, İl Sağlık Müdürü Dr. Turgay Happani, İl Emniyet Müdürü Kadir Esir, Kızılay Kilis Şube Başkanı Sabit Erentürk, Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ertuğrul Kekeç, Hilali Ahmet meclis Başkanı Dr. Muhammed Velid Senkari, Başkan vekili Marvan Asvad, Dr. Ahmet Alşeyh ve beraberindekiler katıldı.
Kahvaltıda konuşan Kızılay Kilis Şube Başkanı Sabit Erentürk, Suriye ile Türkiye'nin kardeş olduklarını belirterek, "Kızılay olarak Suriye ile işbirliği yapmak istiyoruz. İki ülkenin Kızılay'ı yardım kuruluşları, Türkiye deprem başta olmak üzere bütün afetlere koşturuyor. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın açtığı yoldan bizlerde devam ediyoruz" dedi.
Vali Turhan Ayvaz, Türk Kızılay'ının dünyanın neresinde olursa olsun yardıma muhtaç insanlara koştuğunu belirterek, "Kızılay, teknoloji ve bilgiyi yakından takip ederek, dünyanın yardım kuruluşları arasında ilk saralarda yerini almaktadır. Bizim gönlümüz dünyanın hiç bir yerinde deprem ve afet olaylarının yaşanmamasıdır. Suriye ülkesi de bizim bir kardeş ülkemiz olması dolayısıyla her alanda ikili ilişkilerimizi güçlendirmeyi planlamaktayız. Bunlardan bir tanesi de bugün burada iki ülke Kızılayları
arasında fikir alış verişlerinin sağlanmasına tanıklık etmekteyiz. Sınırın bir yakasında Suriye, diğer yakasında Türkiye, birlikte hareket ettiğimiz zaman afetlere, depremlere daha hızlı müdahale ederiz" dedi.
Hilal Ahmet Meclis Başkanı Dr. Muhammed Velid Senkari, Türk Kızılay'ını yakından takip ettiklerini belirterek, "40 yıl önce Suriye'de meydana gelen depremde ilk olarak yardım elini Türkler ve Türk Kızılay'ının uzattı. Bizim Türk Kızılay'ından öğreneceğimiz çok şeyler var. Bugün bunların ikili ilişkilerde temellerini sağlamlaştırmayı hedeflemekteyiz" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından iki ülke heyeti birbirlerine hediyeler takdim ettiler.
Suriye heyetinin Kilis'teki, temaslarının gün boyu süreceği bildirildi.