Meral Akşener'den Seçim Değerlendirmesi:
TBMM Meclis Başkanı Meral Akşener, Kayseri'de yaptığı açıklamasında, "Hükümet, kutuplaşma olmadığı için seçime gitmeyi göze alamadı" dedi.

Yeni anayasa konusuna da değinen Meral Akşener, "Mecliste yönetirken, yukarıdan her şeyi rahatlıkla görebiliyorsunuz. Benim kanaatime göre, AK Parti'de bölünmeler olsa da BDP bu değişikliği destekleyecek gibi görünüyor. Çünkü Seçim Yasası'nda BDP'nin istediği değişiklikler yapıldı" diye konuştu.
Yeni anayasa konusunda CHP'nin daha sıcak olduğunu ancak AK Parti'nin herkesle konuşarak bir mutabakata varmadığını söyleyen Akşener, "Bilindiği gibi Siirt seçimlerinde Sayın Baykal destek vermeseydi Sayın Tayip Erdoğan milletvekili seçilemeyecekti. Milletvekili seçilmesinde Baykal'ın rolü büyüktü. Ancak anayasa paketi konusunda gereken adımlar atılmadı. O gün yapılan konuşma biçimi sonuç verdiyse, bu gün de aynı konuşma biçimi sonuç verebilirdi. Bu benim kanaatim" ifadelerinde bulundu.
