iPad ilk gün alan 300 bin kişi kim?

Çıktığı ilk günde 300 bin tane satan Apple'ın iPad'i alan kişiler önceden ürünü ne kadar tanıyorlardı?

iPad ilk gün alan 300 bin kişi kim?
Hemen her Apple ürününde olduğu gibi iPad satışında da mütevazi bir çılgınlık yaşandı. iPad'lerine kavuşmak için sabredemeyenler ya aylar öncesinden siparişlerini verdiler ya da iPad satacak mağazaların önünde sabahladılar. Sonuç: İlk günde tam 300 bin adet satış. Peki iPad'i satın alanlar kim ve neden bu konuda bu kadar heyecanlılar?

Yapılan bir araştırma iPad'i satın alanların aslında Apple'ın yabancısı olmadığını ortaya koydu. Yayınlanan rakamlara göre taze iPad sahiplerinin yaklaşık olarak yüzde 75'i zaten en az bir Mac bilgisayar kullanıcıları. Sadece yüzdelik bir kesin PC kullanıyor. Alanların &60'ından daha büyük kısmı hali hazırda ceplerinde bir iPhone taşıyorlar ve geri kalanların da yüzde 99'u bir iPhone almayı planlıyor.

VE SONUÇ: İPAD ALANLAR...

Yani iPad alanların hemen hepsi aslında Apple hayranları. Büyük kısmı Apple markasına büyük bir hayranlık besliyor. Araştırmadaki diğer bir rakam da bu hayranlığın seviyesini ortaya koyuyor. iPad alanların yüzde 87'si, cihazı satın almadan önce alternatiflerinin neler olabileceğine dair bir araştırma yapmamışlar. Yani deyim yerindeyse "Apple'ı tek geçiyorlar".

Bakalım Apple hayranı olmayanlar iPad'e ne kadar ilgi gösterecekler? Satışların geri kalan döneminde yayınlanacak rakamlar bu sorunun cevabını ortaya koyacak...