Heyetler Iğdır'daki İncelemelerini Tamamladı

İran ve Türkiye Sınır İlleri Ekonomik İşbirliği kapsamında Boralan ve Dilucu sınır kapılarında yapılan incelemeler tamamlandı.

Heyetler Iğdır'daki İncelemelerini Tamamladı
Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı ve Iğdır Milletvekili Ali Güner'in de katıldığı incelemelere Türk heyetine Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Küçük Sanatlar ve Sanayi Bölgeleri ve Siteleri Genel Müdürü Ramazan Yıldırım başkanlık ederken, İran heyetine ise İran İslam Cumhuriyeti Serbest Sanayi Bölgelerinden Sorumlu Genel Müdür Danışmanı İraj Movafagh başkanlık etti. Heyet, Sınır Ticaret Merkezleri'nin açılması için Türkiye ve İran tarafından yaptıkları incelemelerine son verdi.
Yapılan incelemelerin ardından bir açıklama yapan Iğdır Valisi Saffet Karahisarlı, Türkiye-İran arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla yeni işbirliği çerçevesinde sınır bölgelerinde incelemelerde bulunduklarını belirtti. Vali Karahisarlı, "Iğdır ile Maku arasında bir hudut kapısı açılması ve bu hudut kapısının etrafında bir sınır ticaret merkezi oluşturulması için incelemelerde bulunduk. Yeni sınır ticaret merkezlerinin açılması için en uygun yerler incelendi. Bu çalışmalar Ağrı, Van ve Hakkari'de de yapılacak. İki ülke için en uygun yer tespit edildikten sonra sınır ticaret merkezlerinin açılmasına karar verilecek. Biz İran-Türkiye arasında sınır kapılarının çoğaltılmasını, yeni sınır kapılarının ve ticaret merkezlerinin açılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Türk heyetine başkanlık eden Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Küçük Sanatlar ve Sanayi Bölgeleri ve Siteleri Genel Müdürü Ramazan Yıldırım ise, 3 ülkeyle sınır olan Iğdır'da sınır ticaret merkezlerinin açılması için yer çalışmalar yaptıklarını söyledi. Yıldırım, "Bugün Iğdır'da incelemelerde bulunduk. Yarın Ağrı'da daha sonrada Van ve Hakkari'de incelemelerde bulunarak sınır ticaret merkezi için en uygun yer için karar verilecek" dedi.
İran İslam Cumhuriyeti Serbest Sanayi Bölgelerinden Sorumlu Genel Müdür Danışmanı İraj Movafagh, "Daha öncede iki ülke arasında çeşitli toplantılar yaptık. Bugün de Iğdır ilinde bulunan sınır kapılarında incelemelerde bulunduk. Açılması planlanan sınır kapıları ve sınır ticaret merkezlerinin Türkiye-İran arasındaki dostluğu daha da pekiştirecektir. Her ülke içinde ekonomik alanda olumlu sonuçlar verecektir" diye konuştu.