Çydd'den Savarona Açıklaması

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Zonguldak Şube Başkanı Gülderen Ar, Savarona Yatı'nın yabancılara satılmamasını istedi.

Çydd'den Savarona Açıklaması
Medyada yer alan haberlerde Armatör Kahraman Sadıkoğlu'nun yüksek maliyeti nedeniyle Savarona yatını satmak istediğini duyduklarını ifade eden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Zonguldak Şube Başkanı Gülderen Ar, yatın satılmamasını istedi. Atatürk'ün anılarını yansıtan Savarona Yatı'nın Türkiye'de kalmasını istediklerini açıklayan Gülderen Ar, şöyle dedi:
"Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Merkezi ve bütün şubeleri olarak Atatürk'ün anılarını yansıtan, ülkemiz için tarihi bir değeri olan Savarona Yatı'nın, yabancı bir ülkeye gitmemesi gerektiği düşünüyor, Türkiye'deki bir kurum tarafından satın alınarak ülkemizde kalmasını istiyoruz. Dünyada bir eşi daha bulunmayan bu yatın Atatürk'ün anısını yaşatacak bir biçimde müze haline getirilmesinin ülkemize yaraşan bir tutum olduğu görüşündeyiz. Bu nedenle başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) olmak üzere tüm özel kuruluşlara ve devlet kurumlarına bir an önce harekete geçerek Savarona Yatı'nı yurt dışına çıkmaktan kurtarmaları, yatın Atatürk'ün anısına ve Türkiye'ye yaraşır bir biçimde kullanılması için çaba göstermeleri konusunda çağrıda bulunuyoruz. Savarona'nın yabancılara satılması, Türkiye'nin ayıbı olur."