7 Aralık Üniversitesi'nde Avrupa Birliği Sertifika Programı

7 Aralık Üniversitesi ile Gazi Üniversitesi, TANDEM ve Konrad- Adenauer Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen 41. AB Sertifika ve Eğitim Programı eğitim kursları düzenlendi.

Eğitim kurslarına 7 Aralık Üniversitesi ile Kilis'te faaliyet gösteren çeşitli kamu kurum ve kuruluşlardan ön lisans ve lisans mezunu farklı statüde çalışanlar ile ön lisans ve lisans düzeyinde öğrenim gören öğrenciler katılıyorlar.
7 Aralık Üniversitesi Koordinatörlüğünü İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sumru Bakan'ın yaptığı programın amacı, Avrupa Birliği konusunda katılımcıları bilgilendirmek, Bu kapsamda AB'nin kuruluşu, genişlemesi, geleceği, halen üye olan ülkelerin ve üye olacakların Birliğe ve dünya ekonomik ve siyasi hayatına katkıları, AB'nin çok boyutlu genişlemesi, Türkiye'nin AB ile üyelik süreci, süreç konusunda geleceğe dönük beklentiler ve sonuçlar, buna ilişkin Türkiye'nin ve AB'nin
sağlayacağı kazanım ya da kayıplar ile benzeri konularda ve proje hazırlama konusunda katılımcıları aydınlatmaktır.
Programa en az 4 hafta süreyle devam eden katılımcılara sertifika verilecek. Program çerçevesinde "Avrupa Birliği Nereye Gidiyor? Avrupa Birliği'nin Geleceği ve Genişleme Tartışmaları AB'ye Üyelik Türkiye'ye Neler Getirecek?" başlığı altında ilk sunum Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nail Alkan tarafından ikinci sunum ise "Avrupa Birliğinin Güvenlik Politikası" başlığı altında yine Gazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Haydar Çakmak tarafından yapıldı.
Üniversitedeki programa Kilis Vali Yardımcıları Erkan Çapar, Abdullah Ayaz, Musabeyli Kaymakamı Harun Yücel, ile üniversite yetkilileri katıldı.