Polis Dezavantajlı Çocuklarla Hatıra Ormanı Oluşturdu

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 165

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 165. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Adana Emniyet Müdürlüğü ve korsan gösterilerin yoğun olduğu Dağlıoğlu Mahallesi'ndeki 80. Yıl İlköğretim Okulu öğrencileriyle birlikte hatıra ormanı oluşturdu.
Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, emniyet personeli ve 80. Yıl İlköğretim Okulu öğrencileri ile Huzurevleri Mahallesi, Seyhan Baraj Gölü kenarında oluşturulan hatıra ormanında fidan dikti.
Polisin sık sık korsan gösteriler için gittiği mahalledeki çocuklar bu kez polis amcalarıyla birlikte fidan dikmenin mutluluğunu yaşadılar. Dezavantajlı çocukların yoğunlukta bulunduğu ilköğretim okulu öğrencileri fidan dikiminden sonra polislerle birlikte keyifli dakikalar geçirdiler. Çocuklar özellikle Çevik Kuvvet polisleri ile fotoğraf çektirmek için adeta birbiriyle yarıştılar.
Emniyet Müdürü Kesmez yaptığı açıklamada, alana şimdilik 200 fidan diktiklerini belirterek, "Sonbaharda Orman Bölge Müdürlüğü'nün desteğiyle büyük ağaçları da ormanımıza kazandıracağız. Doğaya sadece Polis Haftası'nda değil, her dönem önem veriyoruz. Ağaçlandırma çalışmalarımız bundan sonra da sürecek" dedi.
Çocuklara hem ağaç hem de vatan sevgisini aşılamayı amaçladıklarını belirten Kesmez, "Çocuklara küçük yaşta yeşili korumayı ve ağaç dikmeyi öğretirsek gelecekte ormanlarımız emin ellerde olur" diye konuştu
Daha sonra çocuklarla sohbet eden Kesmez, öğrencilerin polislik mesleğiyle ilgili sorularını cevaplandırdı.