Oydem'den Uluslararası Etkinlik
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yabancı Diller Eğitim Merkezi (OYDEM) ve Deutschland-Treffpunkt Merkezi'nin ortaklığında düzenlenen uluslararası etkinlik, üniversitede gerçekleştirildi.

Etkinliğin bir başka misafiri Alman müzisyen Uwe Kind'di. Bilinen melodiler üzerine dil seviyesi basit metinler oluşturma esasına dayanan öğrenme yöntemiyle Almanca eğitimini zevkli bir süreç haline getiren Kind'in katıldığı çalıştay ve sonrasında verdiği konser ilgiyle takip edildi. Müzik, hareket, jest ve mimiklerle tekdüze sınıf ortamını bir "Almanca Orkestrası"na dönüştüren Kind'in kendine has yöntemi, tüm katılımcıları eğlendirdi. Bunun yanında Uwe Kind'in gitarından çıkan melodileri de dinleme fırsatı bulan eğitimci ve öğrenciler doyumsuz anlar yaşadılar.
OYDEM Müdürü Prof. Dr. Zeki Karakaya, etkinliğin çok faydalı geçtiğini belirterek, iki ülke arasındaki akademik paylaşımın artmasının mutluluk verici olduğunu, bu durumdan kazançlı çıkacak olan tarafın eğitimciler ve öğrenciler olacağını vurguladı. İlerleyen yıllarda bu tip etkinliklerin artarak devam edeceğinin altını çizen Karakaya, Samsun'un ve üniversitenin iki kültürün buluşma noktası haline geldiğini dile getirdi.
