İngiltere seçimlere 3 parti ile gidiyor

Kraliçe 2. Elizabeth'in izin vermesiyle seçime giden İngiltere'de uhafakazar Partisi, İşçi Partisi ve Liberal Demokrat Partisinin liderleri seçim kampanyalarına başlamasıyla seçim heyecanına girilmiş oldu.

İngiltere seçimlere 3 parti ile gidiyor
İngiltere 5 yıl aradan sonra 6 Mayıs'ta yapılacak genel seçimlere hazırlıklarını başlattı.

Ülkede Başbakan Gordon Brown'un dün açıkladığı seçim tarihinin ardından siyasi parti liderleri farklı şehirlerde sürdürecekleri kampanyalarına destek vereceğini bildirdi.

İngiltere'de Muhafakazar Partisi, İşçi Partisi ve Liberal Demokrat Partisinin liderleri seçim kampanyalarına vakit kaybetmeden başladı.
Kraliçe 2. Elizabeth'in izniyle parlamentonun gelecek hafta başında feshedilmesiyle bu üç büyük siyasi partinin liderleri seçim çalışmalarına hız verecek.
Kamuoyu yoklamalarında ana muhalefet ile iktidar arasındaki az fark, bir yandan İşçi Partisi iktidarının sona ereceği, diğer yandan da hiçbir partinin tek başına iktidar olacak çoğunluğu elde edemeyeceği yorumlarına neden oluyor.
Bu da ülkenin üçüncü büyük siyasi partisi olan Nick Clegg başkanlığındaki Liberal Demokrat Parti ile koalisyona gidilebileceği tahminlerine yol açıyor.
Üç büyük siyasi parti ekonomi başta olmak üzere bazı konularda farklı görüşleri savunurken, sağlık, eğitim, savunma gibi konularda ise aynı olmasa da benzer görüşleri paylaşmakta.
Genel seçimlerde partiler Avam Kamarası'ndaki 650 sandalye için yarışacak.
Partilerden herhangi birinin mutlak çoğunluk sağlayabilmesi için en az 326 sandalye kazanması gerekiyor.