Gönülden Gönüle Eğitim Projesi

Van'ın Erciş ilçesinde 'Gönülden Gönüle Eğitim Projesi' çerçevesinde kurumlar tarafından okulları sahiplenme çabası çığ gibi büyüyor.

Van Valiliği'nin başlattığı 'Kardeş Okul Kardeş Kurum Kampanyası' çerçevesinde Erciş'teki kurumlar okullarda yapılan etkinliklerle maddi ve manevi desteklerini sürdürüyorlar. Yeşilova Mahallesi'ndeki Veysi Kürüm İlköğretim Okulu proje kapsamında ziyaret edildi. Okul bahçesinde düzenlenen törene Erciş Kaymakamı Ferhat Kuroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Bilik, Şube Müdürü Kurbani Özdaş, kardeş kurum Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Yusuf Erdinç ile AR-GE Proje Koordinatörü Tarkan Elbir katıldı. Okul Müdürü Ömer Taşdöken'nin kardeş kurum tarafından okullarında yürütülen faaliyet raporunu okumasının ardından Erciş Esnaf Kefalet Kooperafi Başkanı Yusuf Erdinç bir konuşma yaptı. Kardeş okul kardeş kurum kampanyasından oldukça etkilendiğini de belirten Erdinç, ilçedeki okulların kardeş kurumlar tarafından kucaklaşmasının da ayrıca kendisini çok sevindirdiğini söyledi. Erdinç, "Bu kapsamda bizler de kardeş okulumuzla yakından ilgilendik. Okulumuza imkanlarımız çerçevesinde ve el verdiği ölçüde yardımcı olmaya çalıştık. Okul müdürlüğünü ziyaret ederek her türlü ihtiyaçlarını karşılayabileceğimizi kendilerine ilettik. Ayrıca, mevcut olan sorunlarımızın da eğitimle aşılacağına inananlardan birisiyim. Bu konudaki çalışmalara katkımızı sürdüreceğiz" dedi.
Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu ise ilçedeki tüm sivil toplum örgütlerinin, kamu kurumlarının, derneklerin, esnafların ve vatandaşların çok büyük coşku ve katılımıyla kampanyanın devam ettiğini söyledi. Kampanyada bu güne kadar 40'ın üzerinde okulu bu faaliyetler çerçevesinde ziyaret ettiğini belirten Kurtoğlu, "Esnaf Kefaret Kooperatifi sadece bu okulda değil, eğitimin her kademesinde, eğitimin her alanında öğrencilerimizin yanında, milli eğitim camiamıza her türlü desteği veriyorlar. Ben kooperatif başkanımız Yusuf Erdinç'e, değerli üyelerine ve yönetim kuruluna burada öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve şahsım adına teşekkür ediyor, kendilerini kutluyorum. Artık 21. yüzyılda ilçemizde cehaleti tümden yok etmemiz lazım. Bunun için de sadece eğitim yöneticilerinin değil, sivil toplum örgütlerimizin, kardeş kurum olan esnaf kefalet kooperatifimiz, muhtarımızın, okul aile birliğinin, velilerin mutlaka bu çalışmaların içersinde yer almaları gerekiyor. Bu sayıyı artırmamız lazım. Veysi Kürüm ilköğretim Okul'umuzun ihtiyaçları çok. Elimizden geldiği kadar bunlara destek olmaya çalışıyoruz. Ama gerek kardeş kurumun destekleri, gerek milli eğitim müdürlüğümüzün yapacakları ile birlikte sorunları aşacağımıza inanıyorum. SBS' de çok daha büyük başarılar elde edeceğimizi beklemekteyim" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından okul adına Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu tarafından Erciş Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Yusuf Erdinç'e şükran plaketi verildi. Ayrıca davetlilerce sınıflar gezildi.