Yörex İçin Ankara Çıkarması

Antalya'nın en büyük fuar organizasyonlarından birini gerçekleştirmeye hazırlanan Antalya Ticaret Borsası, fuara destek arayışını Ankara'da sürdürdü.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, ATB Başkan Yardımcısı Recep Özkul ile ATB Danışmanı Sedat Kolcuoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin'i makamında ziyaret etti. Çandır, TBMM Başkanı Şahin'i, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) öncülüğünde Antalya Ticaret Borsası, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı ve Türk Patent Enstitüsünün desteğiyle Antalya Expo Center'da açılacak olan 1. Yöresel Ürünler Fuarına davet etti. Ali Çandır, Şahin'e fuarın içeriğine ilişkin bir de dosya sundu. YÖREX dosyasını alan Mehmet Ali Şahin, fuarı ilginç ve Anadolu'nun değerlerine sahip çıkma anlamında olumlu olduğunu söylerken, fuarın başarılı geçmesini diledi.
YÖREX için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin'den tam destek alan Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habib Asan'ı ziyaret ederek fuara katılacak ürünlerin tescili konusunda görüş alışverişinde bulundu.
28 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında Expo Center'da ilki düzenlenecek 'Yöresel Ürünler Fuarı'nda Anadolu'nun 10 bin yıllık geçmişi Antalya'da sergilenecek. Fuar sayesinde köyden çıkan ürünler büyük marketlerdeki raflarda satışa sunulacak. Fuarda yöresinin adıyla anılan ürünlerin tescili ve markalaşmasına yol gösterilecek.