Talat'tan geriye dönüş açıklaması

18 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bağımsız adayı olan KKTC Cumhurbaşkanı Ali Talat, Kıbrıs Türkü'nün kaderini değiştirecek önemli politika güttüklerini belirterek, ''geriye dönüşe izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Talat, 18 Nisan cumhurbaşkanı seçim çalışmaları çerçevesinde, ziyaret ettiği Akıcılar, Dilekkaya ve Gaziköy'de ve miting düzenlediği Değirmenlik'te yaptığı konuşmalarda, ''Denktaş-Eroğlu'' ikilisinin kendilerini ''yeniden o eski karanlık günlere götürmek için ittifak kurduğunu'' savunarak, eskiye dönmeyeceklerini ve buna izin vermeyeceklerini söyledi.

''Denktaş ve Eroğlu ikilisinin Rum tarafının tüm adayı temsilen Avrupa Birliği'ne girmesini sağlayarak, Kıbrıslı Türklere ve Türkiye'ye yapılacak en büyük kötülüğü yaptıklarını'' savunan Talat, ''Güney Kıbrıs'ta hala Denktaş-Eroğlu heykelinin dikilmemiş olması büyük bir şanstır. Onlar olmasa Kıbrıs Rum tarafı bugün AB'de olamazdı'' dedi.

Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu'nun ''çözüm vizyonu olmadığını'' öne süren Talat, Eroğlu'nun, ''Kıbrıs meselesini oyuncak sandığını ve kahve içmekle karıştırdığını'' iddia etti.

''Eroğlu'nun çözümsüzlük politikalarıyla, müzakerelerin kısa zamanda BM tarafından sona erdirileceğini ve sorumluluğun da Kıbrıslı Türklerin üzerine yükleneceğini'' öne süren Talat, ''bu durumun bedelinin de yine Kıbrıslı Türkler ve Türkiye tarafından ödeneceğini'' savundu.

Cumhurbaşkanı Talat, ''son 5-6 yıldır Kıbrıslı Türklerin kaderini değiştirecek çok önemli politikalar güttüklerini ve çok önemli başarılar elde ettiklerini'' ifade ederek, Kıbrıslı Türklerin her geçen gün dünyada daha da kabul gördüğünün, uluslararası alanda barış isteyen, çözüm isteyen bir halk olarak tanındığını kaydetti.

''Kıbrıslı Türklerin aşağılanan, horlanan bir halktan, güçlü, iradesi olan, iradesini ortaya koyan bir halka dönüştüğünü ve bunu hep birlikte gerçekleştirdiklerini'' belirten Talat, ''Eroğlu-Denktaş ikilisi yine ittifak kuruyor. Bizi eski karanlık günlere götürmeye çalışıyor. Buna izin vermeyeceğiz'' dedi.

''ZİNHAR YALAN''

Türkiye ile işbirliği halinde yürütülen doğru politikalarla Kıbrıs Türk halkını adım adım ileriye taşırken çeşitli dedikodularla karalanmaya çalışıldıklarını dile getiren Tala, ''Türkiye kökenli vatandaşlarımızı çözüm ile birlikte Türkiye'ye geri göndereceğimizi söylüyorlar. Bu zinhar yalandır. Biz yurttaşlarımızı kökenlerine göre ayırmayız, pazarlık konusu yapmayız'' dedi.

Talat, şöyle devam etti:

''Narla yola çıktık. Bir bilmece var bilirsiniz: Çarşıdan aldım bir tane, eve geldim bin tane. Seçim günü binler olacağız ve sandıkları dolduracağız. Seçim günü sandıklardan barış, demokrasi, dünya ve gelecek çıkacak.''

Bu arada, Lefkoşa Dereboyu'nda bulunan ''Talat Gençlik Seçim Ofisi''ne sabah saatlerinde, ses bombası niteliğinde patlayıcı atıldı. Bomba, seçim ofisinde bulunan gençler ve bölgede yaşayanlar arasında paniğe neden oldu.