Sayder Ve Simder'den Yoksullara Yardım Eli

Sayıştay Denetçiler Derneği (SAYDER) ve Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettişler Derneği (SİMDER) ile Çorum Boğazkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı tarafından müşterek olarak düzenlenen yardım kampanyasında, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmak üzere toplanan malzemeler vatandaşlara ulaştırıldı

Sayıştay Denetçiler Derneği (SAYDER) ve Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettişler Derneği (SİMDER) ile Çorum Boğazkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı tarafından müşterek olarak düzenlenen yardım kampanyasında, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmak üzere toplanan malzemeler vatandaşlara ulaştırıldı.
Düzenlenen kampanyada SAYDER Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özsemircil, Sayıştay Başkanlığı çalışanlarınca temin edilen ve çeşitli ihtiyaç malzemelerinden oluşan 45 koli yardım malzemesini Boğazkale Kaymakamlığı SYDV Başkanlığına teslim etti.
Vakıf Başkanlığı tarafından oluşturulan Sosyal Market vasıtası ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar, elbise, ayakkabı, oyuncak, kitap ve çeşitli ev ihtiyaç maddelerinden oluşan malzemeleri ihtiyaçlarına göre kendileri seçerek teslim aldılar.
SAYDER Başkanı Kemal Özsemerci, SAYDER üyeleri ve Sayıştay çalışanlarına yardım kampanyasına göstermiş oldukları yoğun ilgi ve alakadan dolayı teşekkür eden Boğazkale Kaymakamı İbrahim Cengiz, toplumda yardımlaşma ve dayanışmanın artırılması kamuoyuna örnek teşkil edecek bir davranışın büyük bir istek, gayret ve mutluluk içerisinde yapılmasının kendilerini son dererce memnun ettiğini söyledi.
Yardım kampanyasından faydalanan vatandaşlar ise böyle bir organizasyon düzenlenerek ihtiyaçlarının karşılanmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ettiklerini belirttiler.
Vatandaşlar, özellikle köylerde yaşayanlar olarak, birçok imkana ya ekonomik nedenlerden ya da imkansızlık nedenleriyle ulaşamadıklarını, bu tür faaliyetler ile kendilerine ulaştırılan yardım malzemelerinin ihtiyaçlarının bir kısmını karşıladığını ve kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ettiler.