iPad kullanıcılarından kırık not aldı

Kısa bir süre önce piyasaya çıkan ve satış rekorları kıran İpad kullanıcılarından tam not alamadı.

Kısa süre önce piyasaya sürülen Apple’ın yeni iPad ’i hakkında bir süredir takip ettiğimiz incelemeler, çeşitli yorumlar ve kitabi bilgiler ışığında hazırladığımız bahaneler, tarz olarak değerlendirilen tablet PC türevinin fanatiklerini bile yeni modeli almaktan vazgeçirebilecek nitelikte.Eğer sizde bu yeni Apple güzelinin cazibesinden kendinizi alamıyor ama dolarlarınızın cebinizde kalmasını istiyorsanız, işte sizleri yeni bir iPad almaktan caydıracak kritik bahaneler:

• Yanınızda taşımanız çok zor:

Apple’ın yeni modelini yanınızda taşımanız çok zor çünkü her zaman geniş ebatlı ceplere sahip giysiler giymeniz imkansız. Ayrıca kendisini ve güç kablosunu taşımak ve çevresel etkilerden korumak için mutlaka bir tür kasaya gereksinim duyacaksınız.Kolunuzun altında taşımak içinse çok ağır, çok ince ve çok kaygan.Tabi tepsi olarak kullanımı mümkün olabilir ;)

• Çok ağır:

Yaklaşık 680gr ağırlığındaki iPad’i taşımak , güçlü bileklere sahip Apple fanatikleri için sıkıntı olmayabilir ama yeni kullanıcılar için ağrılı olacaktır.

• Elde tutmak sakıncalı:

Oldukça kaygan yüzeylere sahip iPad’in konkav yapılı alüminyum arka kapağı da avuç içi ergonomisine pek uygun değil o yüzden masaüstünde özel taşıyıcı sehpalar ile kullanmak gerekecek ki bu ilave maliyet ve mobilitenin ortadan kalkması demek.

• Ekranı bir ayna kadar yansıtıcı:

Traş olmak veya makyajınızı tazelerken de kullanacaksanız, ayna kadar yansıtıcı olan iPad işe yarayacaktır.Ancak dış ortam kullanımı ve iyi aydınlatılan bölgelerde kullanırken ekranı görebileceğinizi sanmıyoruz. iPad’in bu haliyle güneş altında kullanımının imkansız oluşunun, güneşin zararlı etkilerinden korumak maksadıyla alınmış bir tür güvenlik önlemi gibi algılanabileceğinden dolayı yetersiz kalacağı konusunda tereddüt duyduğumuz bu bahanenin fanatikleri bile düşündürdüğünü öğrenince hemen ekledik.;)

• Parmak izleri:

Birkaç saniyelik kullanım sonunda parmaklarınızın yeterince temiz olmadığını düşünmeye başlayacaksınız hatta ellerini daha yeni yıkamış ve iyice kurulamış olsanız da dokunmatik ekranın adeta kriminal teçhizatı gibi olması nedeniyle zaten parlaklıkla kamaşan gözlerinizin görüntüleri algılamasını bir o kadar daha zorlaştıracaktır.Çözüm isterseniz yok değil, iPad’i kullanmaya başlamadan önce ameliyat eldiveni giyebilirsiniz.

• Çoklu uygulama çalıştırmak mı yoksa komik olmak mı?

Yeni iPad, iPhone işletim sistemi yüklü ve ölü bir porsuk kadar hesaplama gücüne sahip.İPhone üzerinde çalıştırılmak istenen çoklu uygulamaların yanıt vermesini beklemek ne kadar komikse, iPad için de o kadar komik.

• Gereksinimden çok paraya sahip olanlar için üretilmiş bir makine:

Düşük bellekli, kırpılmış baz versiyonu için ödeyecek 500$’a sahipseniz satın alabilirsiniz ancak kısa süreli kullanım sonunda yetersiz bellek uyarıları ile karşılaşabilirsiniz.Bellek kapasitesi sizin için gerçekten önemliyse o halde 1000$ ödeyerek 64GB’lık iPad sahibi olabilir hatta ilave 280$ karşılığında 2 yıllık “düşürseniz bile değiştiriyoruz” garantisine sahip olabilirsiniz.

• İnternet tarayıcı kullanışsız:

Başarılı internet tarayıcısı Safari’nin elini kolunu keserek oluşturulan tarayıcı, sadece Apple’ın büyük fanatiklerinden Steve Jobs’un annesinin sevebileceği kadar yetkin.Kötürüm tarayıcı flash eklentili içeriği görüntülemiyor çünkü Steve Jobs, Adobe ile kavgalı bu yüzden internet gezintinizde www adreslerinin %90’ında sörf tahtanız karaya oturacaktır.Java uygulamaları konusunda da sonuç bütünüyle Apple yazılım ekibinin kendi yağı/tuzuyla ne kadar kavrulabileceğine bağlı.Kısaca Steve nerede gezinmenizi istiyorsa oralara takılıyorsunuz.

• Klavye kullanışsız:

Dokunmatik ekran pek çoğumuzu cezp ediyor ancak sanal klavye boyutu küçüldüğünde iri parmakların çekeceği sıkıntı malum, tamam iPad hayli geniş doğru ancak tek parmakla kullanımı biraz uygunsuz.Dilerseniz harici klavye ekleyebiliyorsunuz ama bu girişim Jobs’un hayallerini süsleyen makinenin kullanım amacını anlamsız kılıyor.

• Hiç USB portu yok:

Tasarımın bu aşamasında Steve Jobs sigara molası vermiş olabilir, USB arayüzlü hiçbir aygıt iPad’e erişemiyor ancak Apple’ın ürettiği özel kamera için gerekli olacak arayüz unutulmamış.

• Uygulamalar iPhone tabanlı, görünüm pikselli:

iPad üzerinde iPhone temelli işletim sistemi çalışıyor ve uygulamalar iPhone’un küçük ekranına göre tasarlamış.Aynı uygulamalar geniş ekranlı iPad üzerinde çalıştırıldığında görüntü pikselleşiyor.iPad için yazılan işletim sistemi ise çok pahalı.

Halen o’nu istiyor musunuz? Peki neden, sizin bahaneniz ne?iPad asla bir akıllı telefonun ya da dizüstü sistemin yerini alamaz, şayet elektronik kitap diyorsanız olmak için fazla ağır, satın alıp ne yapacaksınız çok merak ediyoruz doğrusu.Yoksa siz de bir fanatik misiniz?