Hüseyin Kalkan için askeri tören

MHP Balıkesir eski Milletvekili Hüseyin Kalkan İstanbul'da hayatını yitirdi. 60 yaşında yaşama veda eden Kalkan için askeri tören düzenlendi.

Zağnos Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra cenaze Dursunbey'e getirdi.

Cenaze törenine birçok tanıdık sima katıldı. Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, DP Genel Başkan Yardımcısı Cenk Tunçsiper, eski ve CHP Balıkesir Milletvekili Önder Kırlı da cenazeye katılanlar arasındaydı. Kalkan İkindi namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası Dursunbey’deki aile mezarlığında toprağa verildi.


HÜSEYİN KALKAN KİMDİR
Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 1950 yılında doğan Doç. Dr. Hüseyin Kalkan, Ankara Yüksek Öğretmen Okulu'nu bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Kimya Fakültesi'nde öğrenimine devam etti.

Daha sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katılan Kalkan, Deniz Harp Okulu'nda Fen Bilimleri Bölüm Başkanlığı, Deniz Lisesi'nde öğretim başkanlığı yaptı. Kalkan, kıdemli albay rütbesiyle emekli oldu.

Daha sonra İstanbul Fazilet Vakfı Koleji'nin erkek bölümü müdürlüğü görevinde bulundu. 18 Nisan 1999'da yapılan genel seçimde MHP'den Balıkesir milletvekili seçilen Kalkan, 21. dönemde TBMM'de Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi üyesi olarak görev yaptı.

Milletvekilliğinden sonra Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde öğretim üyeliğini sürdüren Kalkan, evli ve Yavuzhan, Oğuzhan, Denizhan adlarında üç çocuk babasıydı.