Hüseyin Çelik Baykal'a dava açıyor

Van ziyareti sırasında yumurtalı saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal saldırıdan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'i sorumlu tutarak Çelik'i ve hükümeti suçlayıcı konuşmalar yapmıştı. Hüseyin Çelik Baykal'a dava açacağını söyledi.

Kendisine karşı gerçekleştirilen saldırıyla ilgili olarak Van'daki bir çetenin işi ve o çetenin bağlantıları, iktidara kadar gidiyor'' diyen Baykal Vanlı olan Hüseyin Çelik’i de suçlamıştı. Daha önce Milli Eğitim Bakanlığı da yapmış olan Hüseyin Çelik'in Baykal’a cevabı gecikmedi. Saldırıyı gerçekleştirenleri tanımadığını ve o şahıslarla ilgisinin olmadığını dile getiren Hüseyin Çelik, Baykal’ın kendisine iftira attığını söyleyerek davacı olacağını belirtti. .

Deniz Baykal, CHP Van İl Kongresi’ne katılmak için Van’a gitmiş ancak burada taşlı, yumurtalı saldırıya maruz kalmıştı. Olaydan sonra saldırıda hükümetin parmağı olduğunu savunan Baykal, Hüseyin Çelik’i işaret etmişti. Baykal TBMM’deki Grup Toplantısında olaylarla ilgisi olduğunu savurduğu kişilerin fotoğraflarını gösterdi.

Çelik ise saldırıyı yapanların kendileriyle ilgisi olduğu ispatlanırsa gereken her türlü şeyi yapacakları söyledi.