Erdoğan'dan Bosna Hersek'e duble yol tavsiyesi

Üç bakan ve 200 işadamıyla Bosna Hersek'e giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bosna ülkeye duble yol yapmaları tavsiyesini yaptı.


Balkanlar'ın durulmayan coğrafyasında yaşanan savaşların etkisini azaltmaya çalışan Bosna Hersek, yabancı yatırımı ülkesine çekebilmek için "Mini Davos" düzenledi. 11.5 milyar dolarlık 157 projenin tanıtıldığı 1. Uluslararası Saraybosna İş Forumu'na Türkiye büyük ilgi gösterdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üç bakan ve 200 işadamıyla katıldığı zirvede enerji, turizm ve altyapı yatırımları konuşuldu.

BÜROKRASİYİ AZALTIN


Erdoğan, Türkiye'deki girişimcileri Bosna Hersek'te yatırım yapmaları için sürekli teşvik ettiğini belirterek, "Bürokratik engelleri ortadan kaldırması ya da en azından hafifletilmesi lazım. Yoksa küresel sermaye buraya girmez. Çünkü kimse parasını batırmak için gelip yatırım yapmaz. Para aynen civa gibidir. Kendisi için uygun yeri nerede bulursa oraya kaçar" dedi. Bosna Hersek'teki 'tek gidiş-tek geliş' yolları israf olarak gördüğünü belirten Erdoğan, Bosna Hersek'in geleceği için 'duble' yolların yapılmasını tavsiye etti. Güven ve istikrarın Bosna Hersek'e uluslararası yatırımların gelmesi için ne kadar önemli olduğunu anlatan Erdoğan, "Bu konuda Türkiye'yi örnek gösterdi" ifadelerini kullandı.