Çü Yüksek Öğretim Tanıtım Günleri

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen Yüksek Öğretim Tanıtım Günleri yağmur altında gerçekleştirilen törenle başladı.

ÇÜ Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı önünde gerçekleştirilen tören, yağmur nedeniyle gecikmeli başladı.
Tören yağmurun durmasıyla saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başladı. ÇÜ Rektörü Prof. Alper Akınoğlu, konuşmasında üniversite giriş sınavlarına hazırlanan lise ve dengi okul öğrencilerinin mesleki tercihlerini bilinçli bir şekilde yapmalarında seçenekler sunarak yardımcı olmak, sınav öncesi yaşadıkları ya da yaşayabilecekleri çeşitli olumsuzlukları gidermek amacıyla 7â€"9 Nisan 2010 tarihleri arasında ÇÜ Yüksek Öğretim Tanıtım Günleri düzenlediklerini belirtirken, etkinliğe ÇÜ'ye bağlı tüm üniversitelerin yanı sıra, bu yıl ilk kez Bulgaristan'dan Balkan Üniversitesi'nin tanıtım standı açtığını ifade etti.
Tanıtım Günleri'nde stant kuran kurum mensuplarının, öğrencilere kendilerine tanıtma imkanı bulduğuna da işaret eden Rektör Akınoğlu, etkinlik süresince düzenlenecek panel ve konferanslar ile öğrencilerin, sınava hazırlık ve sınav psikolojisi konularında, Eğitim ve Tıp Fakülteleri öğretim üyelerince bilgilendirileceğini söyledi. Öğrenci velilerine de açık olarak planlanan Tanıtım Günleri süresince ayrıca, çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler sunulacağına da işaret eden Rektör Akınoğlu, Adana'daki bazı gazete köşe yazarlarının, üniversitenin kendini geliştirmediği yolundaki eleştirilerin yanlış olduğunu ve her şeyin belir bir plan ve program çerçevesinde yerine getirildiğini de kaydetti.
Rektör Akınoğlu'nun konuşmasından sonra, verilen mini konser sırasında yağmur ve dolu yağışı başlayınca alanda bekleyen öğrenciler kaçarak salonu doldurdu.
Rektör Prof.Dr. Alper Akınoğlu, yağmur nedeniyle törenin kesintiye uğraması üzerine, salona geçerek burada bulunan çeşitli üniversitelere ait stantları tek tek gezerek bilgi aldı, öğrencilerle fotoğraflar çektirdi.