Beşiktaş'ta 23 katlı bir binada yangın çıktı

Beşiktaş Levent'te 23 katlı bir gökdelenin 22. katında yangın çıktı. Alevlerin tüm katı kapladığı yangın paniğe neden oldu.

Alınan bilgiye göre, Nispetiye Mahallesi Aydın Sokaktaki Bellevue Rezidans'ın doğu blokundaki 21. ve 22. katlarda tadilat çalışmaları sırasında çıkan yangına, yaklaşık 20 itfaiye ekibi ve 100 itfaiye görevlisi müdahale etti.

Yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Olay yerinde çok sayıda ambulans bekletilirken, polis, rezidans ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Yangın nedeniyle boşaltılan rezidanstan bazı kişilerin evcil hayvanlarıyla birlikte çıktıkları görüldü.

Öte yandan, rezidansta tadilat çalışması yapan 4 işçi, ifadelerine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

YANGIN ÇIKAN REZİDANSTA BULUNANLAR TAHLİYE EDİLİYOR

Leventteki 23 katlı bir gökdelenin 22. katında yürütülen izolasyon çalışmaları esnasında yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm katı kapladı. Yangın yerine, Mecidiyeköy, İstinye, Seyrantepe, Kağıthane, Beyoğlu, Şişli ve Beşiktaş itfaiye grupları sevk edildi. Olay yerine su tankları ve sağlık ekipleri de istenildi.

Rezidansta bulunanlar tahliye edildi

'Bellevue' isimli rezidansta bulunanlar tahliye edildi. İtfaiye ekiplerinin söndürmek için yoğun çaba sarf ettiği yangında bazı vatandaşların evlerinden ayrılırken evlerinde besledikleri kedi ve köpekleri aldıkları görüldü.

Bu arada, yangın yerinde önlem alan polis ekipleri, vatandaşları olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı.

4 işçi gözaltına alındı

Yangınla ilgili 4 işçi gözaltına alındı. İşçiler, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Bellevue isimli rezidansın 22. katında tadilat çalışmalarını yürüten işçilerden 4'ü, yangınla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Binanda çıkartılan işçiler, basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı. İşçiler polis aracına bindirilerek polis merkezine götürüldü.