Bellevue Residance'da Mahsur Kalan İşçiler Kurtarıldı

Zincirlikuyu'da Bellevue Residance'nin 20

Zincirlikuyu'da Bellevue Residance'nin 20. katında çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangın sırasında içeride mahsur kalarak cep telefonu ile yardım isteyen 2 işçi ise, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Zincirlikuyu'da bulunan 23 katlı Bellevue Residance'nin 20. katındaki dairenin çatısında yangın çıktı. Gökdelenin çatı katındaki yangın büyük paniğe neden oldu. İzolasyon çalışması sırasında çıktığı belirlenen yangın nedeniyle 23 katlı bina tamamen boşaltıldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, binanın yüksekliği nedeniyle dışarıdan müdahalede bulunamadı. Binaya giren itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın söndürülürken, binadan yoğun duman yükseldi. Residance'den tahliye edilen vatandaşlar,
yükselen yoğun dumanı korkulu gözlerle izledi.
Yangın sırasında içeride mahsur kalan 2 işçi ise, cep telefonu ile yardım istedi. Bunun üzerine devreye giren itfaiye ekipleri, işçilerin kurtarılması için seferber oldu. İşçilerin yangın sırasında panikleyerek alt kata indikleri belirlendi. İtfaiye ekipleri, yerlerini tespit ettikleri işçileri ip ve çatıda bulunan gemici merdiveni ile kurtardı. Kurtarılan işçiler, içeride çalıştıkları sırada yangın çıktığını ve alt kata sığındıklarını ifade ettiler.
Binada yaşayan ünlü avukat Harun Tavşancı, "Üst katlarda 5-6 yıldır süren onarım ve yenileme çalışması var. Bu çalışma nasıl bu kadar uzun sürer anlayamıyorum. Dikkatsizlik sonucu böyle bir olay yaşandı. Alt katlarda da yangın sensörleri dumanı algıladıktan sonra evlere ve diğer katlara su girmiş" dedi.
Tavşancı'nın kızı Deniz Tavşancı Kalafatoğlu ise, "Yukarıda çalışma sonrasında yangın çıkıyor. Böyle yüksek katlı binalar yapıyorlar ancak yaparken güvenlik önlemleri de alınmalı. İtfaiye kısa sürede geldi ancak yangına dışarıdan müdahale edemedi. Bu gibi çok katlı binalarda, bu tür binalara karşı daha gelişmiş sistemler kullanılmalıdır" diye konuştu.
Bellevue Residance'ta çok sayıda tanınmış isim ikamet ediyor. Bu isimler arasında Nuri Ensari, Abdullah Kiğılı, Aydın Ayaydın, Yalçın Ayaydın ve Can Tanrıyar da bulunuyor.
(AU-AS-CC-Y)