Sanko'lu Öğrenciler İmza Gününde

Yazar Ferda İzbudak Akıncı, yaşanılanların masal ya da romana dönüşmesi için, yazarın zihninde bir yolculuğa çıkması gerektiğini söyledi.

Özel Sanko İlköğretim Okulları, Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında İzmirli yazar Ferda İzbudak Akıncı'yı konuk etti. Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşinin ardından öğrenciler, yazara kitaplarını imzalatma fırsatı buldu. Yazın hayatına şiirle başlayan ve 1990 yılından bu yana öykü yazan ve eserleri Ömer Seyfettin, Necati Cumali ve Orhan Kemal öykü ödüllerine layık bulunan Akıncı, Düş Sarnıcı, Gizli Resimler, Kayıp Yıldızlar adlı öykü kitapları yanında, Işıklı
Ayakkabılar, Sokak Kuşu, Kuş Kalesi ve Su Masalları adlı çocuk kitaplarını da yazdı.
Öğrencilerle söyleşisinde yaşanılan şeylerin masal ya da romana dönüşmesi için yazarın zihninde bir yolculuğa çıkması gerektiğine dikkati Ferda İzbudak Akıncı, ''Kitapların kanatları vardır. Uçan kuş gibi sizi başka diyarlara, yaşamlara götürür. İyi bir okur olmanın ilk adımı kitaplarla buluşmaktır. İkinci adım ise okuyarak zaman içinde okuma alışkanlığı olan insanlara dönüşmektir'' dedi.
Rahat İletişim kurmanın insanı başarılı kılacağını anlatan Ferda İzbudak Akıncı, ''Bu da okumakla mümkün olabilir. Matematik ve fizik problemi çözmek için bile masallar ve romanlar okumak gerekir. Çünkü yazarlar matematiksel bir kurgu ile yazarlar'' diye konuştu.
Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında düzenledikleri bu buluşmanın, kitap okumanın önemini öğrencilere bir kez daha anımsattığını belirten Özel Sanko Okulları İlköğretim Müdürü Handan Şahintaş ise öğrencileri ''kitapla yolculuğa çıkaran'' Ferda İzbudak Akıncı'ya teşekkür ederek çiçek verdi.