Meclis'ten Encümenine 'Satış' Yetkisi

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Meclisi, belediyeye ait taşınmazların satışı, kiraya verilmesi ya da takas edilmesi konusunda encümene yetki verdi.

Akdeniz Belediye Meclisi, 2010 yılı Nisan Ayı Olağan Toplantısı'nı, Belediye Başkanı Fazıl Türk'ün başkanlığında gerçekleştirdi. Belediye Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen oturumda, 1 yıl boyunca görev yapacak olan encümen ve komisyon üyelerinin seçimi için meclis üyeleri sandık başına gitti. Gizli oylamayla yapılan seçimlerin ardından encümen üyeliklerine Hasan Çat, Fatmagül Demirtağ ve Yakup Akut seçildi. Komisyon seçimleriyse açık oylamayla gerçekleştirildi. Buna göre; Fayik Eroğlu, Hasan Arık, Gurbet Kapancılar, Muhittin Ertaş ve Ali Sakar 'İmar Komisyonu'na, Hüseyin Gür, Çiğdem Göksoy, Yılmaz Turan, İbrahim Selçuk ve Halip Kurt 'Plan ve Bütçe Komisyonu'na, Ömer Nas, Makbule Kaplan, Selim Ekici, Cemil Cömert ve Arzu Akkamış ise 'Çevre Komisyonu'na seçildi.
Eğitim ve Kültür Komisyonu üyeliklerine; Halit Çiftçi, Gurbet Kapancılar, Sabahattin Atsız, Yahya Deli ve Hasan Gençay, Gençlik, Spor ve Sağlık Komisyonu üyeliklerine de Selim Ekici, Makbule Kaplan, Yakup Aykut, Yahya Kurtuluş ile Erkan Arıkan'ın getirildiği bildirildi. Toros Vergi Dairesi'nce oluşturulacak Satış Komisyonu'na ise meclis üyeleri arasından Hüseyin Gür asil, Ömer Nas ise yedek üye olarak seçildi. Söz konusu meclis toplantısında; Kültür ve Turizm Bakanlığı Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararında belirtilen, tescile konu taşınmazların imar planlarına işaretlenmesine ilişkin teklifte ele alındı. Eğitim ve Kültür Komisyonu'na oybirliğiyle havale edilen teklif kabul edilirse; başta Kiremithane Mahallesi'nde bulunan tarihi Hadra Hamamı ve çevresinde bulunan tarihi yapılar olmak üzere Akdeniz'in çeşitli mahallelerinde bulunan taşınmaz kültür varlıkları, imar planlarına işaretlenecek.
Akdeniz Belediyesi'ne ait taşınmaz malların yasalar çerçevesinde satışı, kiraya verilmesi, trampa ve takas edilmesi için belediye encümenine yetki verilmesiyle ilgili komisyonlardan gelen raporların da görüşüldüğü toplantıda İmar Komisyonu, Çevre Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen raporlar meclise okundu ve ardından oylama yapıldı. Oylama sonucunda taşınmazların satışı, kiraya verilmesi, trampa ve takas edilmesi ile ilgili yetki, belediye encümenine verildi. Belediyenin 2009 yılı Faaliyet Raporu'nun da görüşülerek, oybirliğiyle kabul edildiği toplantıda Denetim Raporu'na da onay çıktı.