Gümüşhane'de Koyun Dağıtımı

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı Söğütlü beldesinde 50 aileye bin 300 damızlık koyunun dağıtımı Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri'ne üye olan çiftçilere uyguladığı proje kapsamında gerçekleştirildi

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı Söğütlü beldesinde 50 aileye bin 300 damızlık koyunun dağıtımı Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri'ne üye olan çiftçilere uyguladığı proje kapsamında gerçekleştirildi.
Söğütlü Beldesi Kalkınma Kooperatifi'ne üye olan her bir ortağa 25 koyun, 1 koç olmak üzere, 50 aileye toplam bin 300 adet mor karaman küçükbaş hayvan dağıtımı nedeniyle düzenlenen törene Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Kelkit Kaymakamı Ayhan Işık, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Tarım İl Müdürü Hasan Irkın, Söğütlü Belediye Başkanı Numan Kara ve kooperatif üyesi vatandaşlar katıldı.
Törenle koyun ve koçları teslim alan ailelere hitaben konuşan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, "Gümüşhane ve diğer ilçelerde, merkeze bağlı köylerde hayata geçirilmeye çalışılan projelerin vatandaşların refah düzeyinin yükseltilmesi, devletten yardım alan değil, çalışan insanlar için projeler üretmekteyiz. Üretici örgütlerinin önemi gün geçtikçe artmaktadır. Bu nedenle bu projeler üreticilerimize sadece hayvan edindiren projeler olmayıp, örgütlenmeye yönelik birçok amacı da bünyesinde barındırmaktadır. Uygulanan Damızlık Koyunculuk Projesi'nin, canlı demirbaş ve inşaat, makine konularında olmak üzere proje büyüklüğü 958 bin 480 TL'dir. Kredi faizsiz olup, 8 yılda geri dönüşü sağlanacaktır. Son 10 yılda ilimizde uygulanan projeler ile Karayaka, Akkaraman, morkaraman ivesi ırklarından toplam 9 bin 100 adet küçükbaş hayvan, Montofon ve Holstein ırkları toplam bin 300 adet büyükbaş hayvan projelerle ilimize kazandırılmıştır. Bu projelerin toplam büyüklüğü 8 milyon 305 bin 901 TL'dir" dedi.
Konuşmalardan sonra hak sahiplerine koyun dağıtımı yapıldı.