Çelik: 70'ini devirmiş Baykal iftira atıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Deniz Baykal'ın Van'da yaşanan protesto girişimlerine ilişkin iddiaları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Van'da yumurta atanların AK Parti'li olduğunu söyleyen ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'i suçlayan Deniz Baykal'a, Çelik cevap vedi.

Sayın Baykal’ın bu ifadeleri kesinlikle gerçekle bağdaşmamaktadır. İftiradır. Yaşı 70’i devirmiş bir siyasi parti liderinin elinde hiçbir kanıt yokken bana iftira atması çok ayıp bir şeydir.

Deniz Baykal'ın iddia ve ithamları gerçek dışıdır. Sayın Baykal'a ifitraları nedeniyle 1 liralık tazminat dava açacağım.

Sayın Baykal ve adamları bu olayın ağabeyim Ramazan Çelik tarafından gerçekleştirildiğini söylediler. Ağabeyim geçen pazartesinden beri Van’da değil. Yılmaz aslan’dan diye birinden bahsettiler, Yılmaz Aslan değil, Aslan Yılmaz. Benimle ırsi bir akrabalığı da yoktur.

Benim akrabalarım olduğu söyleniyor. Sayın Baykal’la da ben Hz. Adem’den akrabayız. Bu durumdan pek memnun olmasam da memnun değilim. Yumurta atmak taş atmak ne kadar ayıp ve çirkinse iftira atmak ondan daha fazla çirkindir.

Kim olursa olsun taş ve yumurta atanı savunmayacağız.

Trabzon'da Sayın Başbakan'a yumurta atan Halkevleri mensubu genci, dönemin CHP'li belediye başkanı ödül olarak işe aldı.

Biz her türlü şiddeti ve terör faaliyetini kınıyoruz...

Hüseyin Çelik açıklamasında şunları söyledi:

Van'da AK Parti'nin 42 bin üyesi var. Van'da iki kişiden 1'i AK Parti'ye oy vermiştir. Orada bir kaç AK Parti'li olabilir, AK Parti hakkında slogan da atmış olabilir. Ama herhangi bir AK Parti'li bir yumurta atan bulunursa parti olarak ilk biz gereğini yaparız.

Siz bir siyasi parti liderini sevmeyebilirsiniz, politikalarını sevmeyebilirsiniz. Ama bir siyasi parti liderine onun seçim otobüsüne onunla birlikte olan insanlara fiili saldırıda bulunanları kınıyoruz, her türlü şiddet görüntüsü ayaklarımızın altındadır. Sayın Baykal hızını alamadı Sayın Başbakan'a yöneldi.

Sayın Başbakan bir tespitte bulunuyor. Sizin yerinizden kalkacağınız Antalya'daki yüzmenizden, yürüyüşünüzden Van gibi yerlere gitme şansınız yoktu. Biz sizin oralara gitmenizden memnuniyet duyarız. Bizde sizin için gerekli önlemleri almak durumundayız. Sayın Başbakan geldiği zaman araçlar yakıldı gösteriler yapıldı.


İha