Adana'da Başkan Vekili Seçimi

İçişleri Bakanlığı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden geçici olarak uzaklaştırılan Aytaç Durak'ın yerine ilçe belediye başkanlarının vekil olarak aday olabileceğini bildirdi

İçişleri Bakanlığı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden geçici olarak uzaklaştırılan Aytaç Durak'ın yerine ilçe belediye başkanlarının vekil olarak aday olabileceğini bildirdi. Bunun üzerine CHP Grubu, AK Parti adayı Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın karşısına Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan'ı aday çıkarma kararı aldı.

Geçtiğimiz hafta başkan vekili için yapılan ilk toplantıda AK Parti Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın adaylığı CHP ve MHP´li meclis üyeleri arasında tartışma konusu olmuştu. Meclisi yöneten 1. Başkan Vekili Mustafa Tuncel, konunun aydınlığa kavuşması için İçişleri Bakanlığına ´ivedi´ yazdı. Bakanlıktan gelen cevabi yazıda, merkez ilçe belediye başkanlarının Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği için aday olabilecekleri ifade edildi.

Başkan Vekili Tuncel, İçişleri Bakanlığı'nın "oluruyla" ilçe belediye başkanlarının aday olabileceğini söyledi. 7 Nisan Çarşamba günü ikinci kez toplanacak meclise bakanlığın bu kararını gündeme getireceğini belirten Tuncel, "Bakanlığın görüşüyle ilçe belediye başkanlarının adaylığı önünde bir engel kalmadı. Benim için bir mahzuru yoktur. Hayırlı olsun" dedi.
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 13 AK Parti,10 CHP, 9 MHP ve 2 bağımsız aday bulunuyor. AK Parti'nin adayı Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, MHP'nin adayı Fethi Coşkuntuncel, CHP'nin adayı ise Halil Tüm olarak belirlenmişti. Ancak İçişleri Bakanlığı'nın görüşü sonrası CHP'li Tüm çekilerek, yerine Çukurova İlçe Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan'ın gösterilmesi yönünde fikir birliğine varıldı.

CHP Grup Başkan Vekili Ahmet Cevdet Yağ, yaptıkları son toplantıyla başkan vekilliği için Arıkan'ın ismine karar verdiklerini bildirdi.

Konuyla ilgili olarak İHA muhabirinin sorularını cevaplandıran Çukurova Belediye Başkanı Arıkan, adaylığının gündemde olduğunu, konunun bugün Adana'ya gelecek CHP kurmayları ile nihai değerlendirmeden sonra netlik kazanacağını, ancak İçişleri Bakanlığı'nın gönderdiği cevabi yazıda vekil adayı olacak ilçe belediye başkanının yerine bir vekil bırakarak istifa etmeden büyükşehir belediye başkan vekilliğine aday olabileceğinin bildirildiğini ifade etti.