Sinemada 5. boyut çığlık attırıyor!

Beşinci boyut sinemasını merak edenler, çığlık atmadan dışarı çıkılmıyor.


Adana'da açılan beşinci boyut sinemasında çığlık atmadan salondan çıkılamıyor. Bazen su altında bazen okyanusta bazen de korku tünelinde hızlı bir tren ya da araçla inanılmaz bir yolculuğa çıkılıyor. Yediden yetmişe herkesin gittiği sinemada bazen heyecandan bayılanlara dahi rastlanıyor.
Adrenalinin hat safhaya ulaşırken korku damarlara kadar işliyor. 9 kişilik salonda çığlık rahatlıkla atılırken, yolculuktaki iklime göre salonda soğuk ve nemli ortamlar oluşuyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi karşısı, dört yol kavşağına açılan 5D sinema, eğlenceli dakikalar yaşamak isteyenlerin uğrak yeri haline geldi. İşletmeciliğini Sabri Urhan ve Mehmet Güven'in yaptığı sinemada, Türkiye'de sadece 12 adet var.

Adana'ya ilk defa açılan sinema şimdilik beş farklı film var. İşletmeci Sabri Urhan, "Sinema salonuna yağmur, rüzgâr ve sis gibi efektler ekliyoruz." diyor. 5D sinemada ise su altı yaratıkları, uzay yolu, uzayda yarış, safari ve korku tüneli filmleri yer aldığına dikkat çeken Urhan, "Korku tüneli diğerlerini göre biraz daha hareketli, yine içerisinde çok güzel görseller var. Karanlık bir madende yolculuk yapıyorsunuz. Korku tünelinde geçenlerde bir müşterimiz bayıldı. Filmi yarıda kestik." şeklinde konuştu. 80 yaşındaki bir dedenin filme girmek istediğini ancak çalışanların izin vermediğine dikkat çeken Urhan, hamile ve yaşlılara filmleri önermediklerini kaydetti.

5. boyutta ise oturduğunuz koltuğun hareket etmesinin görüntüyle birleştiğini vurgulayan Urhan, "Görüntü sola dönerken platform da sola yatıyor, yukarı çıkıyorsanız arkaya doğru yatıyorsunuz. Su altı yaratıklarında ise suyun altında çeşitli yaratıkları görüyorsunuz. Bir anda karşınıza köpekbalığı, dev bir ahtapot ya da kaplumbağa çıkıyor. Bunlar tam olarak canlı değil, ama gerçeğe çok yakın görüntüler." ifadesini kullandı.