Nissan'ın hedefi yüzde 2

Bu yıl sonuna kadar yaklaşık 7 bin civarında Nissan Qashqai satmayı hedeflediklerini belir Nissan Otomotiv A.Ş Genel Müdür Yardımcısı İlkim Sancaktaroğlu, pazarda hedeflerinin yüzde 2 olduğunu açıkladı.

2010 yılında toplam otomotiv pazarının 500 bin adetlere doğru gittiğini dile getiren Sancaktaroğlu, bu pazarda Nissan olarak hedeflerinin yüzde 2 paya ulaşmak olduğunu anlattı.


Nissan Otomotiv A.Ş Genel Müdür Yardımcısı İlkim Sancaktaroğlu, yıl sonuna kadar yaklaşık 7 bin civarında Qashqai satmayı hedeflediklerini belirterek, Qashqai'ın şimdiden Haziran ayı taleplerinin dolduğunu bildirdi.

Yenilenen Nissan Qashqai'ın basın tanıtımında Sancaktaroğlu, 2009 yılının otomotiv sektörü için zorlu bir yıl olduğunu, tüm bu zorluklara karşın kendilerinin 2009 yılını başarıyla tamamladıklarını ve 2010 yılı için hedeflerini yükselterek yola devam ettiklerini kaydetti.

2008-2009 yılları karşılaştırıldığında Nissan olarak binek araç satışlarında yüzde 39'luk büyüme yakaladıklarını, bu büyümede en önemli etkenin Qashqai modelleri olduğunu kaydeden, İlkim Sancaktaroğlu, Qashqai'ın yakaladığı bu başarı hikayesinin, Türkiye'nin en çok satan kompakt Crossover'ı olmasını da sağladığına işaret ederek, birçok farklı sınıftan Crossover sınıfına geçmek isteyen otomobil kullanıcılarının, 2009 yılındaki araç alım tercihlerini Nissan Qashqai olarak belirlediklerini anlattı.

Qashqai'ın başlangıcından bugüne dek yaklaşık 6 bin 800 adet satış adedi gerçekleştirerek kendi ismiyle anılan segmentindeki liderliğini kanıtladığını vurgulayan Sancaktaroğlu, Bir SUV'un heybetli görünümüyle, bir binek otomobilin kullanım konforunu birlikte sunan kendi segmentinin üreticisi Asi Şehirli Nissan Qashqai'ın, 2009 yılını 3 bin 800 adetlik satış rakamı ve yüzde 15,11'lik pazar payı ile SUV segmentinin lideri konumunda kapatmayı başardığını ifade etti.

Sancaktaroğlu, bu sayede Qashqai'ın, geçtiğimiz yılın en çok satan Crossover'ı unvanına sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Qashqai şu ana dek tüm dünyada 510 bin adet araç satışı gerçekleştirmiştir ki bu gerçekten bu yeni model için çok büyük bir başarıdır. Bu satış adetleriyle Nissan tarihinde aynı sürede en çok satan model olmuştur. Nissan Qashqai Avrupa'da kazandığı birçok ödülle bu satış başarısın ı perçinlemiş ve kendisini birçok ülkede aldığı en iyi SUV, en memnuniyet verici SUV gibi farklı ödüllerle defalarca kanıtlamıştır.

Sıradışılıktan uzaklaşmak ve herkesin gittiği yoldan gitmek istemeyenler için Qashqai'nin yenilenen görünümüyle şimdi herkesi daha çok etkileyeceğine inanıyoruz. 'Asi Şehirli' sloganıyla anılan ve topladığı beğeni sayesinde 2009 yılının en çok satan kompakt Crossover'ı olma özelliğini elinde bulunduran Nissan Qashqai, yeni görünümüyle şimdi daha asi ama hala şehirli kalarak, 2010 yılında da liderlik iddiasını daha da artırarak sürdürecek."

2010 yılında toplam otomotiv pazarının 500 bin adetlere doğru gittiğ ini dile getiren Sancaktaroğlu, bu pazarda Nissan olarak hedeflerinin yüzde 2 paya ulaşmak olduğunu anlatı.

Sancaktaroğlu, bu yıl Ocak ve Şubat aylarında toplam pazarın, önceki yıla göre yüzde 24'lük bir büyüme gösterdiğini anımsatarak, mart ayının da 50 bin civarında olması varsayımı ile 3 aylık toplam pazarın bir önceki yıla göre yüzde 6'lık bir büyüme göstereceğini belirtti.

Tüketici güven endeksi hala düşük seyir etmekle birlikte Kasım 2009'dan itibaren az da olsa bir yükseliş trendi gösterdiğini ifade eden Sancaktaroğlu, "Önümüzdeki dönemde içeride ve dışarıda ekonomik ya da siyasi bir problem olmazsa pazarın 500 binli rakamlara ulaşacağını düşünüyoruz. 2010 bizim için yeni bir atılım yılı olacak.

Şu anda lansmanını yaptığımız Yenilenen Qashqai, yılın sonlarına doğru satışa başlamayı planladığımız Juke ve Yeni Micra ile art ık ligimizi değiştirmek istiyoruz. Ürün gamına katılacak yeni modeller ve yeni hafif ticari modellerimizle bu hedefimizi gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

İlkim Sancaktaroğlu, yıl sonuna kadar yaklaşık 7 bin civarında Qashqai satmayı hedeflediklerini bildirerek, şimdiden haziran ayına kadar Qashqai taleplerinin dolduğunu belirtti.

Nissan Qashqai'nin hala gelen taleplerden daha az üretildiğini ifade eden Sancaktaroğlu, istedikleri miktarde araç alabilmeleri durumunda yüzde 50-60 daha fazla Qashqai satabileceklerini anlattı.
Sancaktaroğlu, bir soru üzerine de, Micra'nın Avrupa satışının Kasım ayı gibi olacağını, kendilerinin de aynı tarihte bu aracı Türkiye'ye getirmeyi planladıklarını ifade etti.

Yeni görünümüyle daha asi ama hala şehirli kalarak, 2010 yılında da liderlik iddiasını sürdürmeyi hedefleyen Yeni Qashqai'nin özellikle ön görünümünde yapılan değişiklikle far, kaput ve tampon çizgileri daha keskin hatlara kavuşturularak, aracın dinamik görünümü artırıldı.

İnceltilen mercekli far tasarımı ile aracın karakteristik yapısı kuvvetlendirilerek, selefine göre daha asi bir görünüme kavuşan Yeni Qashqai, petek tasarımlı ön panjuru ve yenilenen ön tamponu ile de daha sert bir tarz sergiliyor.

Yeni Qashqai'de 4x2 1.6 litre benzinli, 4x2 1.5 litre dCi ve 4x4 2.0 litre dCi motor seçenekleri bulunuyor.

Otomatik vites seçeneği ise Auto 4WD 2.0lt dCi versiyonunda standart olarak sunuluyor.
Yeni Qashqai'de ön, yan ve perde hava yastıkları, ESP, panaromik cam tavan, 18 inç alüminyum alaşımlı jantlar, ısıtmalı deri koltuk, çift bölgeli otomatik klima, Nissan Connect multimedya sistemi, Bluetooth, renkli görüntü kamerası ve yolculuklara akustik bir konser keyfi yaşatan BOSE ses sistemi gibi üstün ve fark oluşturan zengin özellikler sunuluyor.

Yeni Nissan Qashqai, 45,990 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.