Mehmet Sarı: Fire vermeyeceğiz

Anayasa paketinin son haliyle önümüzdeki hafta içerisinde mecliste görüşmelerine başlanacağını hatırlatan AK Parti Milletvekili Mehmet Sarı, parti olarak oylamada fire vermeyeceklerini açıkladı.

Yeni Anayasa paketinin içeriğini bilmeden hükümeti eleştiri bombardımanına tutan muhalefeti eleştiren Sarı, paketin mecliste kabul edilmemesi durumunda vatandaşın iradesine başvurulacağını belitti.

“MUHALEFETİN ‘İSTEMEZÜK’ TAVRI DEVAM EDİYOR”

Ak Parti Şahinbey İlçe Danışma Kurulu toplantısında konuşan Milletvekili Mehmet Sarı, muhalefet partilerine yüklendi. Hazırlanan yeni Anayasa paketinin içeriğine yönelik CHP ve MHP’nin kapılarını kapatarak hükümetle görüş alışverişine girmediğini anlatan Sarı, daha paketin içeriği belli olmadan muhalefetin ‘istemezük’ tavırlarına girdiğini öne sürdü. Ana Muhalefet Partisi CHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimindeki tavrını hatırlatan Mehmet Sarı, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’nin meclisteki tavrı karşısında yapılan referandumda aldığı başarısız sonuç ortada. Hükümetin her adımını yargıya taşıyan bu partiye gereken dersi kamuoyu sandıkta zaten veriyor” şeklinde konuştu.

“MUHALEFET PARTİLERİNİN TABANLARINDAN PAKETE DESTEK VAR”

Sarı konuşmasını daha sonra şu şekilde sürdürdü: “Önümüzdeki hafta meclise gelecek olan yeni Anayasa paketini görüşeceğiz. Ak Parti gurubuna üye 336 sayının tamamından pakete destek çıkmayacağı ümidini taşıyan muhalefet partileri oylamanın yapılacağı gün gerçekle karşı karşıya kalacaklar. CHP, MHP ve BDP yönetimleri oylamanın olacağı gün gruplarını serbest bırakırlarsa hükümetimiz gerekli olan 367 sayısını çok rahat bulacaktır. Milletimizin oylarıyla mecliste temsil edilen bu partilerin tabanlarından hazırlanan Anayasa paketine destek giderek büyüyor. Yapılan bir ankette MHP tabanından yüzde 25, CHP tabanından ise pakete destek verenlerin oranı yüzde 15. Buna rağmen mecliste yeterli çoğunluğa erişemezsek milletimize gideceğiz. Hak ve özgürlüklerin önünün açılmasında önemli bulduğumuz Anayasa değişikliğinde halkımızın vereceği karar kabul edilmesi yönünde olacaktır” dedi