Kırıkkale'de Avukatlar Günü Kutlaması

Kırıkkale Barosu tarafından 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

Kırıkkale Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Şamil Sönmez başkanlığında bir grup avukat, Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak, saygı duruşunda bulundular. Sönmez, "Demokrasimiz geliştikçe adil yargılanma hakkı ve bu hakkın ayrılmazı olan savunma hakkı bilinci de gelişecektir" dedi.
Ülkenin güncel sorunları dikkate alındığında bağımsız yargı, gerçek hukuk devleti ve eksiksiz demokrasiyi oluşturma yolundaki sorunların daha da ağırlaştığını dile getiren Sönmez, "Demokrasimizin eksiklerini gideremediğimiz, gerçek hukuk devletini oluşturamadığımız için mesleki anlamda yaşadığımız sorunları maalesef pek yadırgamıyoruz. Avukatlık Kanunu'nda yasa maddesi ile belirlenen baroların protokoldeki yeri, avukat kimliğinin resmi belge niteliğinde olması gibi düzenlemelerin fiilen
uygulanamamasından, Ceza Muhakemeleri Kanunu'nda açıkça belirtilen avukatın vekaletname ibraz etmeden dosyayı inceleyebilme hakkının yönetmelikle geri alınmasına kadar birçok konuda avukatın hak ve yetkileri tanınmamakta ve ne yazık ki yargı kararları da buna destek olmaktadır" diye konuştu.