Kaski'den Su Deposu Uyarısı

Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Ender Batukan, apartman ve işyerlerinde bulunan su depolarının temizliği konusunda vatandaşları uyardı.

İşyeri ve apartmanlarda bulunan su depolarının, sağlık için yılda en az bir kere temizlenmesinin gerektiğine dikkat çeken Batukan "Dezenfektesi yapılmayan su depoları, insan sağlığını tehdit eden bakteri yuvası haline gelmiş bir durumdadır. Özellikle yaz aylarında bu bakteriler daha da çoğalarak hastalıklara davetiye çıkarıyor. Çünkü depolarımızın içerisinde, pas, kum, balçık, sülük, patojen bakterilerin yanında inşaat atıklarına bile rastlanıyor" dedi.
Dezenfektesi yapılmayan su depolarının tifo, tifüs, dizanteri, ağız yaraları, hepatit ve kolera gibi hastalıkların oluşmasına sebebiyet verdiğini belirten Batukan "Sağlık Bakanlığımızca apartman ve işyerlerindeki depoların yılda iki kez temizletilmesi gerektiği, söyleniyor. Ama bizler, su depolarımızın temizliğini hep ihmal ediyoruz. Oysa güvenli bir kapağı olmayan ve uzun süre dezenfektesi yapılmayan su depolarımız insan sağlığı açısından çok büyük tehlike oluşturmaktadır" diye konuştu.
Su depoları dezenfekte işleminin KASKİ ekiplerince büyük bir titizlik ve profesyonellikle gerçekleştirildiğini açıklayan Batukan, "KASKİ Genel Müdürlüğü'ne bağlı depo temizleme ekiplerimiz, talep halinde iş yerlerindeki ve binalardaki su depolarının dezenfektesini yapıyor. Depo temizliği için, 185 Alo KASKİ ya da 337 09 45 numaralı telefonlarımızı aramaları yeterli olacaktır" dedi.