Karaman, Otomobil Fabrikasına Talip

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, İstanbul'da Çinli Otomobil üreticisi Chery'nin Türkiye distribütörleriyle yaptıkları görüşmede, firmanın kurmak istediği otomobil fabrikası için en uygun yerin Karaman olduğunu ifade ettiklerini belirtti

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, İstanbul'da Çinli Otomobil üreticisi Chery'nin Türkiye distribütörleriyle yaptıkları görüşmede, firmanın kurmak istediği otomobil fabrikası için en uygun yerin Karaman olduğunu ifade ettiklerini belirtti.
İstanbul'da yaptıkları görüşmeleri değerlendiren Başkan Uğurlu, "İstanbul'da en üst düzeyde gerçekleştirdiğimiz görüşmelere sayın Valimiz, AK Parti Karaman Milletvekillerimiz, İl Genel Meclis Başkanımız ve Ticaret Odası başkanımız da katıldı. Firma yetkilisi olarak ise görüşmelere Mermerler Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mermer ve bazı müdürler katıldı. Firma, Türkiye'de 2 milyon metrekare bir alanda yatırım yapmayı düşünüyor. Bunun 250 bin metrekaresi kapalı alan olacak. Toplamda 470 milyon dolarlık bir yatırım. Yatırımın süresini 2 yıl olarak belirlemişler. Biz de onlara istedikleri her türlü arsa, teşvik, enerji kolaylığı, vergi iadesi kolaylığının tamamını Karaman'ın sağlayabileceğini ilettik" dedi.
Firma yetkililerinin kendilerine Karaman'ın mevcut adaylar içinde güçlü bir aday olduğunu ve ilk defa karşılarına bu kadar hazırlıklı bir çalışma geldiğini söylediklerini ifade eden Başkan Uğurlu, ''Yetkililer Karaman'ın konumunu Çinli firmaya anlatacaklarını ve yatırımın Karaman'a yapılması konusunda tavsiyelerde bulunacaklarını ifade etti. Bu yatırım yapılırsa 2 bin kişi çalışacağını, fakat otomobil sektöründe çalışan bir kişinin yan sanayiyle birlikte 10 kişiyi temsil ettiğini bizlere ilettiler. Bu da 20 bin kişinin bu sektörde istihdam edileceği anlamına geliyor. En önemli konu da nitelikli eleman. Biz de üniversitemiz olduğunu ve kendilerine o konuda yardımcı olabileceğimiz sözünü verdik" şeklinde konuştu.