Hakem hataları maçın önüne geçiti

Bank Asya 1. Lig'de Orduspor'a penaltı golüyle 1-0 yenilen Çaykur Rizespor'un Teknik Direktörü Ümit Kayıhan, hakem hatalarının maçın önüne geçtiğini iddia etti.

Kayıhan, zorluk derecesi çok yüksek bir maç oynadıklarını belirterek, ''Her iki takım da ligde kalma yarışında çok önemli bir sınava çıkarken centilmenlik dersi verdi. Hem taraftarlar, hem de futbolcular futbolun sahada oynandığını gösterdi. Herkes hakemin işini kolaylaştırdı. Ancak hakem hataları maçın önüne geçti'' dedi.

Orduspor'un son haftalarda çıkışta olduğunu ifade eden Kayıhan, ''Bunu bilerek önce rakibimizi bekleyip kontrataklarla gol bulmayı planlamıştık. İlk yarıda istediğimizi elde ettik, ancak golü bulamadık. İkinci yarıda ise pozisyon vermememize rağmen bu kez biz istediğimizi yapamadık. Hakem, maç bitti diye düşündüğümüz anda bizim görüşümüze göre ceza sahası dışındaki pozisyonda penaltı kararı vererek, maçın sonucuna tesir etti. Aynı hakem ilk yarıda bizim net penaltımızı vermedi. Bu tür maçlarda hakemlerin çok daha dikkatli olması lazım'' diye konuştu.

Kayıhan, bu maçı unutup gelecek hafta oynayacakları Kardemir Karabükspor maçına odaklanmak zorunda olduklarını sözlerine ekledi.