Edremitli Gençler Başbuğ'u Andı

Balıkesir'in Edremit Ülkü Ocakları yönetimi ve üyeleri, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) kurucusu ve eski lideri merhum Başbuğ Alparslan Türkeş'in vefatının 13

Edremitli Gençler Başbuğ'u Andı
Balıkesir'in Edremit Ülkü Ocakları yönetimi ve üyeleri, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) kurucusu ve eski lideri merhum Başbuğ Alparslan Türkeş'in vefatının 13. yıldönümü nedeniyle Ankara'ya giderek, Türkeş'i mezarı başında andı.
MHP eski Genel Başkanı Merhum Alparslan Türkeş beyefendinin 13. ölüm yıl dönümünde Edremit Ülkü Ocakları tarafından anıldı. Alparslan Türkeş beyin Ankara'daki mezarının başına 100 kişilik bir grup ile ziyaret eden Edremit Ülkü Ocakları yönetimi, merhum Alparslan Türkeş'in ruhuna dualar ettiler.
Merhum Alparslan Türkeş çok büyük bir devlet adamı olduğunu ve günümüz Türkiye'nin böyle büyük devlet adamlarına ihtiyacı olduğunu belirten Ocak Başkanı Umut Pulat şunları belirtti, "Ülkücü Hareket'i hem fikri, hem filli manada Türk Milleti'nin hizmetine sunan kişi Başbuğumuz Alparslan Türkeş olmuştur. Başbuğ, Türk Milliyetçiliği fikrini taşıyan herkesin yok edilmek veyahut sindirilmek istendiği bir dönemde, Türk devletine karşı gelen gruplara karşı öncelikli olarak Ülkü Ocakları'nı kurarak kutlu bir mücadelenin işaretini vermiştir. Bunun için de Ülkücülük düşüncesinin sağlam temeller üzerinde inşası sağlanmış, Türkçü aydınların MHP çatısı altında bir araya gelerek doktrinel çalışmaları oluşturarak ülkücü hareketin geleceğine ışık tutmalarına imkan vermiştir. Zamanın zor şartlarında Türk-İslam Ülküsü, 9 Işık, Kızıl Elma, Turancılık, Nizam-ı Alem, gibi belli başlı fikri çalışmaları ortaya koyan ve bu fikirler üzerinde birleşen ülkücü camia, aynı zamanda Türk Milleti'ne Ülkü Ocakları'nı armağan etmiştir. Bu ocaklarda bir araya gelen gençler, gerektiği zaman ülkeleri için kendilerini feda etmişler, kimi zaman cami önlerinde saldırı olmasın diye nöbet tutarken Allah yolunda şehit düşmüşlerdir" dedi.