Deniz Baykal'dan Başbakan'a hodri meydan

Cumhuriyet Halk Partisi Genel başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'ı Anayasa değişikliğini tartışmak için ekrana davet etti. Deniz Baykal'ın davetine Erdoğan'ın ne cevap vereceği merakla bekleniyor.

CHP Samsun İl Kongresi’ne katılmak üzere bu şepne gelen Deniz Baykal gerçekleştirilen kongrede bir de konuşma yaptı. Anayasa değişikliğine de değinen Baykal Başbakan’a seslenerek “Gel Anayasa değişikliğini televizyonda tartışalım” dedi.

DOKUNULMAZLIK GÖMLEĞİNİ ÇIKARTAMAZSIN
Başbakan Erdoğan’ın yüksek yargı mensuplarına yönelik olarak söylediği “Cüppenizi çıkartıp siyasete girin” sözlerini de eleştiren Baykal, Başbakan’a yüklenerek “Hakim, istediği zaman cüppesini çıkarır, siyasete girer dokunulmazlık gömleğini giyer. Ama sen o dokunulmazlık gömleğini hiçbir zaman çıkartıp, o hakimlik cübbesini giyemezsin. Sayın Başbakan mahkemeye girmeye çok meraklıysa kendisine haber vereyim, mahkemeye girecek olursa yeri, o hakimin bulunduğu nokta değildir başka bir yerde bulunmak zorunda kalır” dedi.

EKRANDA TARTIŞALIM

Anayasa değişikliğinin millete anlatılması gerektiğine de değinen Baykal, “Anayasa değişikliği konusunda milletimizin en doğru şekilde bilgilendirilmesine ihtiyaç vardır. Bu bilgilendirme broşür bastırıp, afiş hazırlayarak ya da yandaş televizyonlarda eşi dostu çıkarıp tek taraflı konuşturarak sağlanmaz. Sayın Başbakan, kendinize güveniyorsanız bu Anayasa değişikliği konusunu çıkın karşıma televizyonda bir araya gelip sonuna kadar konuşalım” diyerek adeta Başbakan’a meydan okudu.

SALDIRIYI AK PARTİ ORGANİZE ETTİ

Van ziyareti sırasında yapılan yumurtalı ve taşlı saldırıya değinen CHP Lideri, saldırının AK Parti organizasyonu olduğunu yineledi. Saldırı yapanların arasında, son belediye seçimlerinde AK Parti`nin belediye başkan adayı, AK Partili başkan yardımcılarının da bulunduğunu ileri süren Baykal, bu tespitleri kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi. Baykal, Bu Van`da hukukun, devlet düzeninin değil, bir çetenin borusunun ötmekte olduğunu gösterir” dedi.