Çin'de mucize kurtuluş

.

Çin'de 8 gün önce su basan madende mucize kurtuluş. Tam umutların kesildiği bir anda 114 madenci kurtarıldı. Madende hala 39 işçi, yerin 250 metre altında mahsur bulunuyor.


Olay yerinden canlı yayın yapan devlet televizyonu, kurtarılan madenci sayısının 114 olduğunu açıkladı.

Bir duvarın yıkılmasıyla sular altında kalan madende dün ilk olarak 9 madenci kurtarılmıştı. Üç bin kurtarma ekibinin 8 gündür verdiği mücadele sonuç verdi ve mahsur kalan madenciler art arda kurtarılmaya başlandı.

Bir haftadır yürütülen su tahliye çalışmaları neticesinde ocaktaki su seviyesinin önemli düşüş göstermesinin kurtarma ekiplerine içeri giriş olanağı sağladığı belirtiliyor.

Kurtarma çalışmalarını sürdüren bir yetkili, "Bir hafta sonra mucize bir kurtuluş oldu. Diğer işçilerin de sağ kurtulacağını umuyoruz. Çin televizyonları kurtarılan madencilerin donma ve zehirlenme tehlikesi geçirdiğini, çoğunun şok geçirdiğini duyurdu.

Sekiz gün önce su basan madende toplam 153 madenci mahsur kalmıştı. Madenden, üç gün önce borulara vuruluyormuş ya da bağırma gibi algılanan sesler gelmiş ve içeride hayatta kalanlar olduğuna dair umutlar artmıştı.

Dünyanın en ölümcül madenleri olan Çin madenlerinde meydana gelen kazalarda geçen yıl 2 bin 631 işçi öldü.