Çapkın, Makamını Bir Öğrenciye Devretti

Türk Polis Teşkilatı'nın 165

Türk Polis Teşkilatı'nın 165. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Bağcılar Yeşilbağ İlköğretim Okulu öğrencileri, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ı makamında ziyaret etti. Çapkın, makamını temsili olarak bir öğrenciye devretti.
Yeşilbağ İlköğretim Okulu Müdürü Ramazan Özel, öğretmen Aynur Bekar ve 8'inci sınıfta okuyan 6 öğrenci saat 10.00'da İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ı makam odasında ziyaret etti. Ziyaretten memnun kalan Çapkın öğrencilerle sohbet etti. Çapkın, öğrencilere "Büyüyünce ne olmak istersiniz?" diye sordu. Çocuklardan 2'si doktor, 2'si mühendis, biri pilot diğeri ise psikolog cevabını verdi. Cevaplar karşısında Çapkın, gülerek "Kimse polis olmak istemiyormuş" dedi.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerden birisi temsilen emniyet müdürü makamına oturdu. Bu yıl 8'inci sınıf öğrencisi Ahmet Eyüp Uslu, kısa bir süreliğine İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın makam koltuğuna oturdu. Temsilen İstanbul Emniyet Müdürü olan Uslu, ilk iş olarak Çocuk Şube Müdürlüğü'nden sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Sıtkı Akgül'ü çağırdı. Uslu, Akgül'den çocuk polisinin çalışmasıyla ilgili olarak bilgi aldı. Akgül, çalışmalarıyla ilgili olarak "39 ilçede 2022 okulda resmi
ekiplerimiz okul çevrelerinde öğrencilerin güvenliğini sağlıyorlar. İnternet kafeleri denetliyoruz. Buralardan kaynaklanan suçları tespi ediyoruz. Öğrencilerimizi taşıyan servis ve kantin hizmetleri üzerinde milli eğitim ile birlikte bir çalışma yaptık. Çocuk polisi olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
Tören sonunda Hüseyin Çapkın, okul müdürü, öğretmen ve öğrencilere hediye verip teşekkür etti.