Baykal'ın Van Gezisinin Ardından

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik eylemi tasvip etmediklerini belirterek, "Sayın Baykal'ın bu konudaki açıklamalarını talihsizlik olarak değerlendiriyoruz" dedi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik eylemi tasvip etmediklerini belirterek, "Sayın Baykal'ın bu konudaki açıklamalarını talihsizlik olarak değerlendiriyoruz" dedi.
Geçen cuma günü partisinin Van İl Başkanlığı 33. olağan genel kurul toplantısına katılmak üzere Van'a gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik taşlı ve yumurtalı protestonun yankıları halen sürüyor. Bugün de Van İl Başkanı Mustafa Bilici ile ortaklaşa bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Van milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, protesto olayını değerlendirdi. CHP Genel Başkanı'nın yapılan eylemi AK Parti'ye mal etmeye çalıştığını savunan Türkmenoğlu, "Baykal bunu alışkanlık haline getirdi. Gittiği
her yerde kendisine yönelik eylem ve karşılaştığı ilgisizliği AK Parti'ye mal etmeye çalışıyor" ifadesini kullandı.
Üç gün önce Salih Şahar isimli partilinin CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu'na sokak ortasında gösterdiği tepkinin yer aldığı yerel gazeteleri gösteren Türkmenoğlu, "Bu arkadaşımız 50 yıldır CHP geleneğinden gelen bir ailenin çocuğudur. 'Kimlikte Baykal'ın imzası bulunduğu için utanıyorum' diyor. Bu gazetelerin başlığını herhalde biz yazmadık. Biz organize etmedik. Böyle bir şey zaten bizim yanımızdan bile geçmez. Baykal'ın Van'a geldiğinden bizim teşkilatın haberi bile yok. Partililer Sayın
Baykal'dan dolayı kendi milletvekillerine ve Sayın Kılıçdaroğlu'na tepki gösteriyor. Bu tepki neden Kılıçdaroğlu'na yapılmadı da Baykal'a yapıldı. Bunlara cevap bile vermek istemiyoruz" şeklinde konuştu.
Kamuoyunda yer aldığı gibi ismi geçen Aslan Yılmaz'ın arkadaşları olduğunu söyleyen Türkmenoğlu, böylelikle de CHP sayesinde Aslan Yılmaz'ın AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Van milletvekili Hüseyin Çelik ile akrabalık bağının bulunduğunu öğrendiğini kaydetti. Türkmenoğlu, "Aslan Yılmaz'ın iş yeri Deniz Baykal'ın katıldığı kongrenin yapıldığı salonun alt katındadır. Baykal gelecek diye iş yerini kapatıp gidecek diye bir şey yoktur. Sonuçta bir şey bulacaklar. Bu da bir bahanedir" diye konuştu.
Eyleme katılanların kimler olduğunu belirlemek için hiçbir araştırma yapmalarına gerek bile olmadığını savunan Türkmenoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"2007 seçimlerinde Van'da bulunan 300 bin seçmenin 163 bininden oy almışız. Şu an Van'da 40 bin civarında üyemiz var. Bunların hepsi bizim kontrolümüz altında değildir. Ama, 'Bizim partililerimiz bunu yapmadı' diyoruz. Bununla ilgili CHP'nin elinde İl Emniyet Müdürlüğü'nden almış oldukları bilgi ve belgeler varsa teşkilatımız bununla ilgili de gereğini yapar. Biz bunu tasvip etmediğimizi belirtiyoruz. Baykal'ın da iftiralardan vazgeçmesi gerekir. Bunu partilere mal edilmesi doğru bir yaklaşım değildir."

CHP'nin son seçimlerde bin 63 oy aldığını ve bunun oran olarak da yüzde 0.8'e tekabül ettiğini belirten AK Parti Van İl Başkanı Mustafa Bilici ise, "Zaten bölge halkında, Van halkında CHP ile CHP zihniyetine ve özellikle de Sayın Baykal'a karşı kamuoyunda bir tepki oluşmuş. Olanları biz de tasvip etmiyoruz. Ancak halkın kendi inisiyatifinde oluşmuş bir tepkidir" şeklinde konuştu.