Bartın Üniversitesi Öğrencileri Ödüllerini Aldı

Ankara Altındağ Belediyesi ve TMMOB Peyzaj Mimarları Odası işbirliği ile düzenlenen "Altındağ Doğa Parkı Peyzaj Tasarımı Öğrenci Proje Yarışması"nın ödül töreni Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Kolokyum ve ödül töreni etkinliğine Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ev sahipliği yaparken, törene Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Oğuz Yılmaz, PMO eski Başkanı Ayşegül Oruçkaptan, jüri üyeleri, TMMOB PMO Yönetim Kurulu üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler, Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sabaz ve Dr. Mustafa Artar katıldı. Törenin açılışı konuşmasını yapan Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Oğuz Yılmaz, yerel yönetimler ile üniversiteler arasında yeni yeni başlayan yakınlaşmaya dikkat çekerken, "Altındağ Belediyesi'nin öncülüğünde üniversite öğrencilerine yönelik böylesine geniş boyutlu bir yarışmanın hayata geçirilmesinde pay sahibi olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Projenin, Altındağ Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olması da başta bu alanda öğrenim gören öğrencilere ve biz akademisyenleri çok heyecanlandırmış ve motive etmiştir. Bu yüzden başta Başkan Tiryaki olmak üzere tüm belediye yönetimine teşekkür ediyorum" dedi.
Oğuz Yılmaz'ın ardından konuşan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de, yerel yönetimler ve üniversiteler arasındaki işbirliğinin önemine vurgu yaparken, Altındağ Belediyesi olarak çok sayıda projede Ankara'daki üniversitelerle ortak çalışmalar yürüttüklerini, önümüzdeki dönemlerde akademisyenler ve öğrencilerle birlikte daha çok sayıda etkinliğe imza atacaklarını söyledi. 40 adet proje teslimi yapılan öğrenci proje yarışmasında jüri tarafından "1. Mansiyon" ödülüne layık görülen Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü 3. sınıf öğrencilerinden Mehmet Cemil Aktaş, Eda Demir, Hatice Gizem Dalar, Kasım Hanik, Uğur Şentürk ve Ziynet Yiğit'ten oluşan ekip, ödüllerini jüri başkanı Selami Demiralp'ten aldılar.
Öğrenciler, ödül törenine katılmalarında destek veren Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ve Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın'a teşekkür etti.