'2023 Dünya Şehri Van Vizyonu' Toplantısı

Van Valisi Münir Karaloğlu, kentin bütün dinamiklerinin ortak çalışması ile 2023'te hayal ettikleri Van'ı ortaya çıkarmak istediklerini söyledi.

Van'a dünya kenti hüviyeti kazandırabilmesi için gerekli altyapı çalışmalarının yapılması, projelerin hazırlanması ve uygulanması için Van Valiliği öncülüğünden başlatılan '2023 Dünya Şehri Van Vizyonu' projesinin ilk toplantısı yapıldı. Van Valisi Münir Karaloğlu Başkanlığı'nda Vali Ali Paşa Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ilk toplantıya, Belediye Başkanlığı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü, İl Genel Meclis Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Ticaret Borsası Başkanı, Baro Başkanı, Mimarlar Odası Başkanı, DAKA Genel Sekreteri, Esnaf Birlik Başkanı, OSB Yönetim Kurulu Başkanı, Kent Konseyi Genel Sekreteri, Ziraat Odası Başkanı, Anadolu Basın Birliği ve Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olmak üzere 15 kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.
Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının ardından katılımcılar, valilik girişinde basın mensuplarına poz verdiler. Burada toplantı hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Van Valisi Münir Karaloğlu, oluşturulan vizyon çalışmasının 11 aylık bir takvimde gerçekleştirileceğini belirtti. Oluşturulacak kurullar ve çalışma grupları ile kentin 2023 vizyonunun belirlenmesini hedeflediklerini anlatan Vali Karaloğlu, ilk toplantıyı Stratejik Plan Yürütme Kurulu (SPYK) adı altında gerçekleştirdiklerini kaydetti. Vali Karaloğlu, "Burada dikkat ettiğimiz çalışmayı yaparken kentin bütün dinamiklerinin çalışmanın içinde olmasına arzuluyoruz. Yani herkesin 2023'te hayal ettiği Van'ı ortaya çıkarmak istiyoruz. Benim hayal ettiğim değil, senin hayal ettiğin değil, onun hayal ettiği değil, Van'daki herkesin ortak hayalini yakalayıp, o ortak hayalle doğrudan hedefler koyup hayaller peşinde de bütün toplumu, bütün kurumları kilitlemek istiyoruz" dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit ise Van Valiliği tarafından başlatılan bu çalışmaya herkesin kentte yaşayan bütün bireylerin ve kurumların sahip çıkması gerektiğini söyledi. Van'ın yaşanabilir bir kent haline gelmesi için kurumların üzerine düşenin en iyi şekilde yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayan Bozyiğit, "Katılımcılar bu yolda nasıl bir plan ve program içerisinde olacakları yönünde görüş belirttiler" dedi.
Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ise çalışmanın kendilerini sevindiren iyi bir gelişme olduğunu kaydetti. Bu olumlu gelişmenin eksiksiz yerine getirilmesi için herkesin üzerine düşenin yapması gerektiğini vurgulayan Kandaşoğlu, "2023 yılında Van bir dünya şehri olacak. Buna da inanıyoruz. Van zaten bir dünya şehriydi ancak yaşanan olaylardan dolayı altyapısı yetersiz kaldı, mimarisi bozuldu. İnşallah Van tekrar eski günlerine kavuşacak" şeklinde konuştu.

- STRATEJİK PLAN GELİŞTİRME KURULU İLK TOPLANTIYI YAPTI
İlk adım olarak Stratejik Plan Geliştirme Kurulu (SPGK) oluşturuldu. '2023 Dünya Şehri Van Vizyon' projesi ile 11 aylık takvim süresince konferanslar, arama toplantıları ve araştırmaların yapılması planlanıyor. Çalışma kapsamında sırasıyla, Yürütme Kurulu, Çalışma Grupları, Koordinasyon ve Destek Birimleri kurulması planlanıyor.