YGS'de derece yaptı, arabayı kaptı

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Türkiye 1.'cisi Meram Fen Lisesi öğrencisi Ayşenur Şam oldu.

Sabah Dershaneleri'nde YGS'ye hazırlanan Ayşenur Şam

YGS'de derece yaptı, arabayı kaptı
Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Türkiye 1.'cisi Meram Fen Lisesi öğrencisi Ayşenur Şam oldu.

Sabah Dershaneleri'nde YGS'ye hazırlanan Ayşenur Şam, uygulanan özel eğitim sayesinde başarıya ulaştığını söyledi.

Sabah Dershanesi, Ayşenur Şam'a ödül olarak son model araba hediye etti.

Ayşe Nur Şam, Sabah Dershaneleri'nde öğretmenleriyle yaptığı basın toplantısında, iyi bir derece beklediğini fakat birinciliğin kendisi için sürpriz olduğunu ifade etti.

Rahatsızlığı sebebiyle sonucu evinde istirahat ederken öğrendiğini aktaran başarılı öğrenci, sonuçtan dolayı çok mutlu ve gururlu olduğunu belirtti.

Ayşenur Şam, "Birinci olduğumu duyunca çok şaşırdım. Başarımda emeği geçen dershane ve okul öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum.'' dedi.

DOKTOR OLMAK İSTİYOR

YGS'ye Sabah Dershanesi'nde uygulanan özel bir programla hazırlandığını aktaran Şam, düzenli çalışma, okul ve dershane öğretmenlerinin söylediklerini uygulayarak başarıyı yakaladığını vurguladı.

Doktor olmak istediğini belirten Şam, bu zorlu yolda ailesinin kendisine çok destek verdiğini, özellikle Beyşehir Lisesi'nde biyoloji öğretmeni olan babası Ahmet Şam'ın düzenli ders çalışmasına çok yardımcı olduğunu kaydetti.

Bir baba için evladının, böylesine önemli sınavlarda başarı göstermesinin ve birinci olmasının gurur verici olduğuna değinen Ahmet Şam ise, "Kızımıza her zaman güveniyorduk. Azmi ve kararlılığı ile iyi bir derece elde edeceğinden emindim. Aldığı başarıyla bizi çok mutlu etti." diye konuştu. Beyşehir Kız Meslek Lisesi'nde öğretmenlik yapan anne Gülay Şam da kızıyla gurur duyduğunu aktardı.

SABAH'TAN İLK 10'DA 3 ÖĞRENCİ

Konya'nın en başarılı dershanesi olarak kabul edilen Sabah Dershaneleri, 2010 YGS sınavında Türkiye 1.'si çıkarmanın yanısıra ilk 10 arasına 2 öğrenci daha sokmayı başardı.

YGS'ye Sabah Dershaneleri'nde hazırlanan Meram Fen Lisesi öğrencisi Mehmet Nuri Akıncı Türkiye 6.'sı, Bekir Tok Türkiye 7.'si oldu.

Sabah Dershaneleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Sabah Dershaneleri Ahmet Sağır Şubesi Müdürü Ahmet Erarslan, YGS'de birinci olan öğrenciye son model otomobil hediye ettiklerini açıkladı.

Erarslan, dershanelerinde hazırlanarak Türkiye 6.'sı olan Akıncı'ya 5 bin TL, 7. Tok'a 4 bin TL vereceklerini duyurdu.