Uib'de Seçimler Tamamlandı

Uludağ İhracatçı Birlikleri'nin bünyesinde bulunan 5 Birlik'de seçimler tamamlandı

Uib'de Seçimler Tamamlandı
Uludağ İhracatçı Birlikleri'nin bünyesinde bulunan 5 Birlik'de seçimler tamamlandı. Yapılan seçimler sonucu Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkanı Ferit Sünneli görevi yeni başkan Orhan Sabuncuoğlu'na devrederken, UTİB, UHKİB, UYMSİB ve UMSMİB'de başkanlar değişmedi.
İhracatçı birliklerini düzenleyen yasa gereği Türkiye'de 61 ihracatçı birliğinde seçimler yapılmaya devam ediyor. 30 Nisan itibariyle Uludağ İhracatçı Birlikleri çatısı altındaki 5 birlik seçimlerini tamamlayarak yeni başkanlarını seçti.
Yapılan genel kurullar sonucu bir önceki dönem Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı olarak görev yapan Ferit Sünneli, bayrağı yeni başkan Orhan Sabuncuoğlu'na devretti.
Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı İbrahim Burkay ise, yeni dönemde de seçilerek "göreve devam" dedi.
Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nde de (UHKİB) tek liste ile seçime gidilirken, halen başkanlık görevini sürdüren Şenol Şankaya üyelerinden aldığı oyla güven tazeledi.
Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği'nde (UYMSİB) 22 aydır Başkanlık görevini sürdüren Dr. Salih Çalı'nın yanı sıra Efecan Ambalaj Kağıt Gıda San. Tic. Ltd. Şti'den Şerafettin Uğraşan'ın da başkanlığa aday olduğu seçimler sonucunda kullanılan 33 oyun 26'sini alan Dr. Salih Çalı (Alara Tarım Ürünleri AŞ) yeniden başkanlığa seçildi.
Uludağ Meyve ve Sebze Mamülleri İhracatçıları Birliği'nin (UMSMİB) seçimli Olağan Genel Kurulu'nda da mevcut Başkan Orhan Gençoğlu bir dönem daha seçildi.
(YC-YC-E)