Tartışma Değil, Astım Krizi
Samsun'da alt geçitte aracını yolun soluna park edip araçtan inen eşiyle tartıştığı iddia edilen ve kazaya sebep olan genç, olayın yanlış anlaşıldığını, astım krizi geçiren eşine müdahale etmek zorunda kaldığını ileri sürdü

İlkadım ilçesi Saitbey Mahallesi 100. Yıl Bulvarı Ata Kavşağı Alt Geçit'te dün meydana gelen kazada, Cengiz Özdemir (34), 55 GS 897 plakalı kapalı kasa kamyonetle seyir ederken araçta bulunan eşi Zeynep Özdemir, astım krizi geçirdi. Bu sırada alt geçitte çift şeritli yolda aracını yolun sol tarafına park eden Cengiz Özdemir, araçtan aşağı inen eşine müdahale ederken, İsmet Çilingir (55) idaresindeki 55 DH 587 plakalı otomobil, 55 GS 897 plakalı otomobile çarparak yan yattı. Kazada sürücü İsmet Çilingir ile yanında bulunan torunu Oğuz Çilingir (5) yaralandı.
Olaydan sonra Çarşı Polis Merkezi ekipleri tarafından gözaltına alınan Cengiz Özdemir, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Cengiz Özdemir, vatandaşların kendisini yanlış anladığını ve polise yanlış ihbarda bulunduğunu savunarak, "Eşim astım krizine girince birden aracı durdurup hava alması için aşağı indirdim. Bu sırada panik içinde kendisine müdahale ederken vatandaşlar bizi yanlış anlayıp 'eşini darp edip tartışıyor' sanmışlar ve polise böyle ihbarda bulunmuşlar. Olayda bir yanlış anlaşılma var. Kazanın olması ve 2 kişinin yaralanmasından dolayı çok üzgünüz" dedi.
Cengiz Özdemir'in eşi Zeynep Özdemir ise kazadan dolayı çok üzüldüklerini belirterek, "2 yıldır astım hastasıyım. Bezen kriz vuruyor. Araçta birden kriz geçirince eşim beni aşağı indirip müdahale etti" diye konuştu.
