Sungurlu'da Mobese İçin İlk Adım

Çorum'un Sungurlu ilçesine Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kamera sistemi kurulması için bir dernek oluşturuldu.

Asayişi sağlamak, iç güvenliğe yönelik tehditleri bertaraf etmek ve denetim görevini daha etkin gerçekleştirmek üzere; mevzuata uygun olarak elde edilen görüntü, ses ve konum verilerinin işlenerek anlamlı sonuçlar üretilmesini ve elde edilen sonuçların PolNet uygulamaları ile desteklenmesini sağlayan, modüler olarak geliştirilmiş bir bilişim sistemi olan MOBESE'nin, Türkiye'nin bir çok ilinde olduğu gibi Sungurlu'da da kurulmasını sağlamak amacıyla Sungurlu Huzurunu Destekleme Derneği kuruldu. Dernek
Başkanlığına Salih Zeki Öztekin getirilirken, yönetim kurulu ise Yusuf Ocaklı, Ahmet Evliyaoğlu, Ali Tuncay, Aziz Özsarı, Şahin Şahiner, Ahmet Özsaray'dan oluştu.
Dernek Başkanı Salih Zeki Öztekin ve yönetim kurulu üyeleri, Kaymakam Hulusi Şahin'i makamında ziyaret ederek kuruluş dilekçesini ve derneğin amacı hakkında bilgi verdi. İlçeye en fonksiyonel bir MOBESE siteminin kurulması için gerekli inceleme, araştırma işlemleri tamamlandığını belirten dernek yöneticileri, Sungurlu merkezde 50 adet yüksek çözünürlüklü izleme ve görüntüleme sisteminden oluşan MOBESE sisteminin kurulmasını planladıklarını belirttiler.
Dernek yöneticileri MOBESE siteminin 2010 yılı bitmeden ilçede faaliyete geçmesini ümit ettiklerini söylediler.