Nokia'nın çalınan cep vukuatı

Cebi çalınan tek şirket Apple değil: Nokia da çalınan cebi geri istedi; yanında Apple'a fena sataştı

Nokia'nın çalınan cep vukuatı
Nokia'nın merakla beklenen yeni cep telefonu Nokia N8 resmen açıklandı.

Ancak resmi açıklamadan önce Rus sitelerinde ortaya çıkan incelemeler ortalığı sarsmıştı. Apple'ın başına gelenin bir benzeri Nokia'nın başına gelmişti. Resmi çıkıştan önce elektronik cihazları ele geçirmekte oldukça ünlü olan Eldar Murtazin, Nokia'nın bu modelle kendini sabote ettiğini söylemişti.

Apple'ın aksine, Nokia resmi duyurusunu yaptıktan sonra kibarca cep telefonunu geri istedi. Bu sızıntı iPhone olayı kadar büyümedi, Nokia blog'unda "Çocuklarımızdan biri kayıp" başlığı altında "Resmi haberler çıktı, şimdi lütfen prototipimizi geri verin" dedi.

Nokia'dan Apple'a üstü örtülü eleştiri

Nokia blogunda prototipteki yazılımın tamamlanmamış olduğunu da hatırlatmayı ihmal etmiyor. Yazın satışa çıktığında daha da geliştirilmiş olacağını belirtiyor.

Şimdi Nokia bu sızıntının kaynağını arıyor. İncelemenin yer aldığı siteyi ismen zikretmese de "belirli bir site açıkça bizim ürünlerimizi ele geçirme yeteneğiyle övünüyor" ifadesini de kullanıyor.

Apple'a gönderme yapan kısım ise şöyle "Kendi entellektüel varlığımızı korumaya ve yeni bir ürün tanıtılana kadar sürprizi bozmamaya kararlıyız. Ancak bunun için Nokia'da hoşlandığımız bu çalışma şartlarını feda edemeyiz. Biz gizli polis değiliz ve açıklık kültürümüzü korumak istiyoruz. Böyle günlerin bunu değiştirmesine izin vermeyeceğiz"

Buradan Nokia N8'in detaylarını öğrenebilirsiniz.