Müftüden Turnuva Öncesi İlginç Dua

Konya'nın Beyşehir ilçesinde düzenlenen halı saha futbol turnuvası yapılan duaların ardından başladı. Turnuvaya Beyşehir Müftüsü'nün turnuvanın açılış töreninde yaptığı ilginç duası damgasını vurdu.

Protokol konuşmaları bölümünde tertip komitesi adına Dumanlı Yörükleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Ömer Gürler, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı ve Hüyük İlçe Belediye Başkanı Nusrat Akgümüş'ün yaptığı konuşmaların ardından kürsüye gelen Beyşehir Müftüsü Mustafa Tekin'in, "En güzel kim oynuyorsa, onu kazandır yarabbi" şeklindeki duası törene katılanlar arasında gülüşmelere neden oldu. Beyşehir'de göl kenarındaki halı saha tesislerinde üç dernek tarafından müşterek düzenlenen geleneksel halı saha
turnuvasının bu yıl ikincisi gerçekleştirildi. Turnuvanın açılışında bir program düzenlendi. Törene Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Hüyük İlçe Belediye Başkanı Nusret Akgümüş, İlçe Emniyet Müdürü Nedim Özata, İlçe Müftüsü Mustafa Tekin, bazı beldelerin belediye başkanları ile çok sayıda futbolsever katıldı.
Konuşmaların ardından dua etmek için kürsüye gelen Beyşehir Müftüsü Mustafa Tekin, barış ve kardeşlik dileklerinin ardından sözü turnuva için temennilerine getirdi. Tekin, "Özellikle sporu, kaynaşmayı sağlamak için bir araya gelmiş ve bu turnuvayı hazırlamış olan kardeşlerimizin bu çalışmalarını muvaffak eyle yarabbi" diye devam ettiği duanın son bölümünde ise, "Bu turnuvanın baştan sonuna kadar yapılacak maçların barış ve huzur, centilmence, spor ahlakına yakışır bir şekilde geçmesini nasip eyle
yarabbi" dedi.
Duanın gülümseten ilginç sözleri ise son bölümde geldi. "Futbolu oynayan bu sporu yapan kardeşlerimizi kazadan, beladan, musibetlerden koru yarabbi. Sağlık afiyet içinde turnuvanın bitmesini nasip eyle" diye temennisinde bulunan Tekin, şunları kaydetti:
"Yarabbi bize çok rüşvet teklif edenler oldu, 'bizim takım için dua et' diye. Sen en güzel kim oynuyorsa onu kazandır, yarabbi. El Fatiha"
Duanın ardından turnuvanın açılış maçı Beyşehir ile Hüyük belediye başkanlarının başlama vuruşuyla başladı. Karşılaşmada Beyşehir Adliyesi Hüyük Lisesi'ni 4-0 mağlup etti.