Kardemir 15. Olağan Genel Kurulu

Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A

Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Ş.'nin 15. Olağan Genel Kurulu yapıldı. KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan, "Demir çelik sektöründe görülen ağır krize rağmen üretimi kısmadık ve yatırımlarımıza devam ettik" dedi.
Yolbulan, KARDEMİR'in Cebioğlu Düğün Salonundaki 15. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı açılış konuşmada, 2009'un küresel krizin dünya ekonomileri üzerindeki etkilerinin en ağır hissedildiği yıl olduğunu ve bu krizle birlikte arz talep dengelerinin tamamen bozulduğunu belirtti. Kriz nedeniyle bir çok firmanın faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldığını belirten Yolbulan, şöyle konuştu: "2009 krizinde hem finans hem de reel sektör ağır yara aldı. Bu krizden en çok bütün ekonominin itici gücü olan bizim demir
çelik sektörü etkilendi. Bilindiği gibi 2008 yılının son çeyreğinden itibaren satış fiyatları keskin bir şekilde düşmüş ve maliyetlerin altına gerilemiştir."
Kriz nedeniyle birçok firmanın faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldığını anlatan Yolbulan, şunları söyledi: "KARDEMİR bu ortamda faaliyetlerini kısmadan, durdurmadan ve yatırımlarına devam ederek krizi yönetmiştir. Şimdi yatırımlarımız devam ediyor, tamamlandığında rekabetçi bir şirket haline geleceğiz. KARDEMİR bundan sonra da verimliliği artırmak ve planlanan yatırımlarını hızla tamamlayarak sektördeki yerini daha da güçlendirmek için azami gayret gösterecektir."
KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Fadıl Demirel de dünya ve Türkiye'de ham çelik üretiminin bir önceki yıla göre düştüğünü, KARDEMİR'in ise bunu yüzde 4 artırarak 1 milyon 131 bin 809 tona ulaştırdığını, zor piyasa koşullarına rağmen az stokla ürününü başarıyla satma başarısını da gösterdiğini belirtti. Devam eden yatırımlar tamamladığında KARDEMİR'in yılda 1 milyon 800 bin ton üretim kapasitesine çıkabileceğini belirten Demirel, şunları söyledi: "Bugün için dünya ekonomisi geleceği hakkında yorum
yapılmaktadır. Kimilerine göre dip noktalar görülmüş yükselme başlamıştır, kimilerine göre riskler devam etmektedir. Tahminler nasıl olursa olsun bilinen bir gerçek var ki oda reel sektörün toparlanması zaman alacak. Çünkü yaşanan kriz global bir krizdir. Çelik sektöründe bu global hareketle yönünü belirmeyecektir. Yön nasıl olursa olsun KARDEMİR olarak olası riskler göz ardı edilmeden, sürdürülebilir bir başarının yakalanması için dimdik bir yönetim sergilemeye devam edeceğiz."
Genel kurulda, şirketin 2009 yılı faaliyetleri hakkında bilgi verildi.